Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΜΠΕΝΣΑΣΣΩΝ: ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΟΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Το προτείνει μέχρι να συγκροτηθεί το νέο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του Σίμο Μπενσανσσών μετά και τη σημερινή τρίτη ακύρωση συνεδρίασης.

Με μια ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook πρότεινε τη λύση για το πρόβλημα έλλειψης απαρτίας στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Σίμο Μπενσασσών, η συνεδρίαση του οποίου ακυρώθηκε και σήμερα (δείτε εδώ).

Σε κείμενο με τίτλο «πώς να λυθει το προβλημα της έλλειψης απαρτίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης», ο κ. Μπενσασσών επισημαίνει ότι «σήμερα αναγκάστηκα για τρίτη φορά μέσα σε μια πολύ σύντομη προεδρία να ακυρώσω συνεδρίαση του ΔΣ λόγω μη απαρτίας. Δεν είναι ιδιοτροπία : Όταν μια ώρα μετά την έναρξη έχουν έρθει μόλις οι μισοί από αυτούς που απαιτούνται, ακόμη και μια τρίωρη αναμονή θα κούραζε απλά τους συνεπείς χωρίς αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά που πρέπει να γίνουν στο μέλλον για τις εναπομείνασες συνεδριάσεις μέχρι τη συγκρότηση του νέου δ.σ. είναι τα εξής:

(α) Ο νόμος προβλέπει ότι 3 συνεχείς αδικαιολόγητες απουσίες συνεπαγονται τη θέση σε αργία του δημοτικού συμβούλου.

(β) Ο πρόεδρος πρέπει να δηλώσει ότι δεν δέχεται καθυστέρηση πέρα από ένα ακαδημαικό ημίωρο μετά από την παρέλευση του οποίου η συνεδρίαση ακυρώνεται.

(γ) Όσοι δεν έχουν υπογράψει το παρουσιολογιο με την ακύρωση της συνεδρίασης θεωρούνται απόντες.

(δ) Το (α) να εφαρμόζεται θρησκευτικά και το (γ) να συνυπολογίζεται.

«Νομίζω πως αυτό θα λύσει το πρόβλημα και θα υποχρεώσει τους συμβούλους να δείχνουν τον δέοντα σεβασμό στους πολίτες που τους εξέλεξαν», κατέληξε ο κ. Μπενσανσσών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ