Τρίτη 11 Μαΐου 2021
x

ΝΕΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή η Νέλλη Αηδονά αναμένεται να αναλάβει αντιπρόεδρος.

Νέα αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης αναμένεται να τοποθετηθεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου, η Δέσποινα (Νέλλη) Αηδονά, Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

Για την θέση αυτή την επέλεξαν τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης, και την κατείχε από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση, ως επακόλουθο της ανεξαρτητοποίησής του.

«Η Νέλλη Αηδονά, γνώριμη στα Δημοτικά έδρανα, μιας και υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος επί 2 τετραετίες από το 1994 έως και το 2002, εκλέχθηκε το 2019 ως πρώτη σε ψήφους γυναίκα μεταξύ όλων των Δημοτικών Παρατάξεων» αναφέρει η παράταξη.

Το βιογραφικό της Νέλλης Αηδονά

Η Νέλλη Δέσποινα Αηδονά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ο Απόστολος Αηδονάς και η Σοφία. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης Johann Wolfgang Goethe Universitaet. Εργάστηκε σε ασφαλιστική εταιρεία στη Γερμανία για μια 3ετία.

Επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ολοκλήρωσε τις παιδαγωγικές της σπουδές. Υπηρέτησε 27 χρόνια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Το μεγαλύτερο μέρος της θητείας της δίδαξε από επιλογή στην Α΄και Β΄τάξη του δημοτικού.

Υπηρέτησε την πόλη της Θεσσαλονίκης ως δημοτική σύμβουλος από διάφορες θέσεις για δυο τετραετίες 1994-2002. Επανήλθε στην τοπική αυτοδιοίκηση το 2019. Εξελέγη με την παράταξη «Ταχιάος Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα». Οι Θεσσαλονικείς την ανέδειξαν σε πρώτη γυναίκα σε ψήφους όλων των παρατάξεων.

Σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας ζωής και της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, του Δ.Σ. του δημοτικού Βρεφοκομείου «ο Άγιος Στυλιανός» και σε άλλες επιτροπές, ανενεργές προς το παρόν.

Σε όλη της την ενήλικη ζωή ασχολήθηκε με θέματα κοινωνικής πολιτικής και με τον εθελοντισμό.
Είναι μητέρα μίας ενήλικης κόρης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ