Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΚΟΙΝΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΡΙΝΑ

Η βουλευτής διερωτάται για τις κλειδαριές που υπάρχουν στη μαρίνα Αρετσούς και τονίζει πως το αίτημα για προσβάσιμη για όλους μαρίνα είναι κοινό.

«Το αίτημα για ανοιχτή Μαρίνα, προσβάσιμη για όλους χωρίς περιορισμούς, είναι κοινό και κατατέθηκε με ηχηρό τρόπο, από την τοπική κοινωνία, το δημοτικό συμβούλιο, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Βουλευτές της πόλης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τη μαρίνα Αρετσούς στην Καλαμαριά η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συγκεκριμένα τονίζει πως «όσοι είχαν απορίες για τα "δώρα" που έφερε ο Πρωθυπουργός στην Καλαμαριά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, μπορούν να τις λύσουν με μια απλή επίσκεψη στη Μαρίνα της Αρετσούς που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου. Ο χώρος της Μαρίνας δεν είναι προσβάσιμος από κανένα σημείο, υπάρχουν κλειδαριές παντού προς μεγάλη απογοήτευση όσων συνήθιζαν να επισκέπτονται τον χώρο για περίπατο, άθληση, ή αναψυχή».

«Το αίτημα για ανοιχτή Μαρίνα, προσβάσιμη για όλους χωρίς περιορισμούς, είναι κοινό και κατατέθηκε με ηχηρό τρόπο, από την τοπική κοινωνία, το δημοτικό συμβούλιο, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Βουλευτές της πόλης» σημειώνει και προσθέτει:

«Είναι επίσης σε εκκρεμότητα το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων των πλευρών για ριζική αλλαγή του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ, αίτημα  που διασφαλίζει πολύ περισσότερα από την ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

»Τι σημαίνουν λοιπόν οι κλειδαριές;

»Η δικαιολογία ότι είναι κλειστή λόγω μέτρων για την πανδημία, δεν στέκει, (καθώς οι μαρίνες σε άλλες πόλεις είναι ανοιχτές) ενώ και στον διπλανό χώρο από την Μαρίνα της Αρετσούς ξεκίνησε η λειτουργία του αναψυκτηρίου και έχουν τοποθετηθεί ξαπλώστρες της πλαζ».

«Μάλλον κάποιοι αποφάσισαν να αγνοήσουν την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους της στην Αυτοδιοίκηση και στο Κοινοβούλιο και να προχωρήσουν στο επικίνδυνο σχέδιό τους που θα καταστρέψει αυτό το κομμάτι του παραλιακού μετώπου. Μάλλον κάποιοι άλλοι δεν εννοούν όσα υποστηρίζουν και ρίχνουν απλώς στάχτη στα μάτια των πολιτών, όταν συντάσσονται με τα αιτήματά τους για να κερδίζουν χρόνο; Ελπίζουμε να μην ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο» υπογραμμίζει η κ. Νοτοπούλου και καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση εμείς μαζί με τους πολίτες ολόκληρης της Θεσσαλονίκης και με την τοπική κοινωνία της Καλαμαριάς είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε ανομολόγητα σχέδια και να διασφαλίσουμε να παραμείνει ο χώρος της Μαρίνας και ολόκληρου του παραλιακού μετώπου προσβάσιμος για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες του».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ