Skip to main content

Όχι Παπαστεργίου για ΣΥΡΙΖΑ-Ίσως μετεκλογική συνεννόηση με Τζιτζικώστα

Ο υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής άσκησε έντονη κριτική προς τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας - Οι συμμαχίες και το ψηφοδέλτιο

Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανοιχτός στην πιθανότητα μετεκλογικής συνεννόησης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, εφόσον αυτό απαιτηθεί για τη συγκρότηση πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εμφανίστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το Κίνημα Αλλαγής Χρήστος Παπαστεργίου.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Παπαστεργίου παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού του που είναι "Πράξεις για την Κεντρική Μακεδονία", καθώς και ορισμένες από τις βασικές προγραμματικές αρχές.

Ο υποψήφιος του ΚΙΝ.ΑΛ. άσκησε έντονη κριτική προς τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας λέγοντας ότι "δυστυχώς η διοίκηση Τζιτζικώστα και Ψωμιάδη είναι απούσα από τη μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, από τη βιομηχανία και τον πολιτισμό και όλους τους άλλους τομείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περίφημη απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ προέρχεται από χρήματα που έπρεπε να έχουν ήδη απορροφηθεί από την προηγούμενη περίοδο, από τα ΠΕΠ". Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε πως "η ΠΚΜ είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία. Το οδικό δίκτυο είναι άθλιο, επικίνδυνο να κυκλοφορήσεις και να μεταφέρεις προϊόντα κι αυτό είναι ευθύνη της Περιφέρειας".

Τόνισε, επίσης, πως "είναι λάθος να διαχωρίζουμε τη διοίκηση του κ. Τζιτζικώστα με τον Ψωμιάδη. Τα πρόσωπα διαφέρουν αλλά η πολιτική αντίληψη είναι η ίδια".

Οι συμμαχίες

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να λάβει στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι "εμείς δεν θα κρύψουμε την κομματική μας ταυτότητα. Είμαστε ΚΙΝ.ΑΛ. το έχουμε δηλώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι δεν ανήκει στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Για λόγους αρχής δεν θα συνομιλήσουμε με κόμματα. Αντιθέτως θα συνομιλήσουμε με αυτοδιοικητικές παρατάξεις, ακόμη και με αυτές οι οποίες έχουν κομματική στήριξη".

Ερωτηθείς για το εάν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο κ. Παπαστεργίου είπε πως "ο χρόνος που μεσολαβεί από την ημέρα των εκλογών ως την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης είναι τρεις μήνες και στο διάστημα αυτό θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε προγραμματικά με όλες τις παρατάξεις. Προγραμματική συζήτηση θα κάνουμε μετεκλογικά και με τον κ. Τζιτζικώστα, αλλά και με άλλες παρατάξεις, εφόσον αυτό απαιτηθεί για τη συγκρότηση πλειοψηφίας. Το που θα καταλήξουν αυτές οι συζητήσεις θα φανεί στο νέο σχήμα διοίκησης. Εμείς δεν πρόκειται να παζαρέψουμε θέσεις και αξιώματα, ούτε όμως, πρόκειται να αφήσουμε την περιφέρεια χωρίς διοίκηση".

Το ψηφοδέλτιο

Ο κ. Παπαστεργίου είπε πως θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιό του στις αρχές Μαρτίου. Απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε αυτό προσωπικότητες του λεγόμενου life style και της Show biz. "Θα βάλουμε ανθρώπους οι οποίοι θα εργαστούν για τη συγκρότηση του προγράμματος και είναι σε επαφή με την κοινωνία", είπε.

Ερωτηθείς για τον εκλογικό στόχο της παράταξής του ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι "θέλουμε να χαμογελάμε την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή, αλλά να χαμογελάνε και οι πολίτες από την 1η Σεπτεμβρίου". Υπογράμμισε πως "εμείς δεν είμαστε στη λογική 'μάζευε και ας είναι και ρόγες'. Θέλουμε ψήφους που θα είναι χρήσιμοι και όχι ψήφους που βρωμάνε από μακριά. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους της Περιφέρειας. Θέλουμε ανθρώπους θετικούς που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια δημιουργική συμμαχία που θα αποτελείται από ανθρώπους που με το ταλέντο τους θα συνεισφέρουν στον πλούτο της ΠΚΜ".