Skip to main content

Ομοφωνία για τη μαρίνα της Αρετσούς - Τι ζητεί ο δήμος από το ΤΑΙΠΕΔ

Οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς συμφώνησαν σε κοινό κείμενο και διεκδικούν συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης από το ΤΑΙΠΕΔ.

Κοινό κείμενο με παρατηρήσεις και απαιτήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της μαρίνας της Αρετσούς συνέταξαν ομόφωνα οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς σήμερα.

Έπειτα από πέντε ώρες συνεδρίασης, οι παρατάξεις συμφώνησαν σε κοινό κείμενο διεκδικήσεων για το πιο προνομιακό κομμάτι του παραλιακού μετώπου του δήμου και με ενιαία στάση διεκδικούν πλέον από το ΤΑΙΠΕΔ να χαράξει την αξιοποίηση προς την κατεύθυνση που προτείνουν.

Τα σημεία στα οποία συνέκλιναν οι παρατάξεις είναι αφενός η αξιοποίηση της μαρίνας ως περιουσιακό στοιχείο που θα αποφέρει όμως και έσοδα στο δήμο, η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και η προστασία του περιβάλλοντος θαλάσσιου και χερσαίου.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, με ανάρτησή του επισημαίνει:

«Σήμερα βρέθηκα στην πολύ ευχάριστη θέση να ζήσω μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμαριάς όπου παρατάξεις με χρόνιες διαφωνίες σε αναπτυξιακά θέματα συνέκλιναν με γνώμονα τη νέα σελίδα στην ανάπτυξη του τόπου. Η πεντάωρη παραγωγική συνεδρίαση κατέληξε σε ένα κοινό κείμενο παρατηρήσεων και απαιτήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της μαρίνας της Αρετσούς με στόχο το καλό του τόπου και των Καλαμαριωτών, κατοίκων και επαγγελματιών!

Με ισχυρή κοινή στάση του δήμου η αξιοποίηση θα είναι αυτή που οραματίζεται να κάθε Καλαμαριώτης για την παραλία μας!

Επόμενο βήμα η διεκδίκηση των απαιτήσεών μας...».