Skip to main content

Οne SALONICA: Η αυστριακή Cineplexx ανοίγει τους κινηματογράφους

Νέα ζωντάνια αποκτά ο δεύτερος όροφος του εμπορικού κέντρου, καθώς ήδη η Cineplexx άνοιξε τέσσερις κινηματογραφικές αίθουσες.

Νέα ζωντάνια και κίνηση στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου One SΑLONICA στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς άνοιξαν οι τέσσερις από τις οκτώ κινηματογραφικές αίθουσες που αράχνιαζαν, καιρό κλειστές, μετά την αποχώρηση των Ster Cinemas, αρχές 2012, από το τότε City Gate.  

Tελικώς, μετά από αρκετό διάστημα, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της Voria.gr. Αυστριακή εταιρεία ανάπτυξης κινηματογράφων, η Cineplexx, μίσθωσε τους κινηματογράφους στο One Salonica και την Πέμπτη 27 Αυγούστου λειτούργησε τις τέσσερις αίθουσες από τις οκτώ, εκ των οποίων οι τρεις είναι κλειστές και η μία θερινή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιπες αίθουσες θα ανοίξουν στις αρχές Οκτωβρίου.

Ποια είναι η Cineplexx

Η Cineplexx έχει έδρα στην Αυστρία, ιδρύθηκε το 1993 και κυρίως λειτουργεί κινηματογράφους multiplex. Η εταιρεία λειτουργεί 27 κινηματογράφους στην Αυστρία, ενώ το 2000 άρχισε να επεκτείνεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Cineplexx σήμερα λειτουργεί κινηματογράφους σε Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, αλλά και Ιταλία.

Δύο νέα καταστήματα εστίασης

Για τη βιώσιμη λειτουργία του One SALONICA ως εμπορικού πόλου στη δυτική Θεσσαλονίκη, πολύ κρίσιμη είναι η αξιοποίηση του δευτέρου ορόφου, δηλαδή του ορόφου που αφορά ψυχαγωγία, με τους κινηματογράφους, αλλά και τους χώρους εστίασης. Ο δεύτερος όροφος και η επιτυχημένη λειτουργία του, είναι σημαντική για την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και καταναλωτών στο One SALONICA συνολικά.

Επίσης, πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενα διάστημα, άμεσα, ανοίγουν στον ίδιο όροφο δύο νέα καταστήματα εστίασης, από τα οποία το ένα θα έχει ιταλική κουζίνα.

Να σημειωθεί ότι τον δεύτερο όροφο του One SALONICA διαχειρίζεται η εταιρεία City Gate A.E, κάτω από την ομπρέλα του fund PAMI, επενδυτικό βραχίονα της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, τόσο στον κλάδο της ενέργειας, όσο και στον κλάδο του τουρισμού, ενώ έχει ενδιαφέρουν για τo real estate αλλά και το λιανεμπόριο.

Οπως έχει γράψει η Voria.gr, η αραβική Generic Engineering Technologies- συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ- έχει αποκτήσει το 66% του ακινήτου και έχει κρατήσει(σ.σ δεν ενοικίασε) τον δεύτερο και τελευταίο όροφο, για να τον αναπτύξει. Να σημειωθεί ότι το επίπεδο -1, ανήκει στη Mαρινόπουλος ΑΕ, η οποία και λειτουργεί το υπερμάρκετ Carrefour- Μαρινόπουλος, ενώ το ισόγειο και τον 1ο όροφο, έχει μισθώσει ο όμιλος Φάις.

To παλιό εμπορικό συγκρότημα τoυ City Gate, έχουν συμπράξει για να αξιοποιήσουν σαν Designers Outlet πλέον, οι Άραβες της GET, η Mαρινόπουλος ΑΕ και οι όμιλοι Φάις και NotosCom.

Περίπου 1,4 εκατ. επισκέπτες από τον Απρίλιο

To Οne SALONICA, άρχισε να λειτουργεί τέλη Απριλίου και στους μήνες που ακολούθησαν, κάνοντας πολλές προωθητικές ενέργειες στις γειτονικές χώρες αλλά και μέσω συνεργασιών με τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, κυρίως, πέτυχε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών που ενίσχυσαν την κίνηση ειδικά στη δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού.  Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τη στιγμή που άρχισε να λειτουργεί ξανά το εμπορικό, το One SALONICA επισκέφθηκαν περί τα 1,4 εκατομμύρια άτομα.

Από τα εμπορικά καταστήματα, λειτουργούν όλα πλην δύο.