Skip to main content

Ορφανός για δολοφονία 29χρονου: Η ΕΛΑΣ μπορούσε να διαχειριστεί διαφορετικά την υπόθεση

Ο Γιώργος Ορφανός μιλώντας για το συμβάν επισήμανε ότι η αντιμετώπιση πρέπει να ήταν διαφορετική δεδομένου και της προειδοποίησης που έκανε η ΟΥΕΦΑ για τους συγκεκριμένους οπαδούς να απαγορεύσει τη μετακίνηση τους

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση ομάδας χούλιγκαν σε βάρος 29χρονου, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός.

Ο κ. Ορφανός μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης επέρριψε ευθύνες στην ΕΛΑΣ για το τραγικό συμβάν, κάνοντας λόγο για «κακιά στιγμή».

«Εκτιμώ ότι μπορούσε να αντιμετωπίσει και δεν αντιμετωπίστηκε (σ.σ. το περιστατικό) και αυτό φαίνεται από την απομάκρυνση των επικεφαλής των επιμέρους υπηρεσιών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ορφανός.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «διαφορετικό» το χθεσινό περιστατικό οπαδικής βίας, καθώς όπως σημείωσε «προέρχεται από πολίτες ξένης χώρας οι οποίοι ουσιαστικά έκαναν μια αποβίβαση στη χώρα μας. Η αντιμετώπιση πρέπει να ήταν διαφορετική  δεδομένου και της προειδοποίησης που έκανε η ΟΥΕΦΑ για τους συγκεκριμένους οπαδούς να απαγορεύσει τη μετακίνηση τους».

Σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα του ιδιώνυμου που θέσπισε πριν από 17 χρόνια για τα εγκλήματα οπαδικής βίας, ως υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ. Ορφανός τόνισε ότι μέσα σε ένα χρόνο, τριπλασιάστηκε ο αριθμός των επισκεπτών στα γήπεδα.  

«Εκείνη την εποχή που εφαρμόστηκε ο νόμος είχαμε 680.000 εισιτήρια όλη τη χρονιά. Όταν τέλειωσε η εφαρμογή του, κακή στιγμή αλλά τέλειωσε, είχαμε 2 εκ. τριπλάσιος κόσμος στα γήπεδα. Υπήρχαν οικογενειακές κερκίδες. Με σταματούσαν γυναίκες στη παραλία χαρούμενες γιατί  πήγαιναν στο γήπεδο γιατί είχαμε κάνει άλλη ατμόσφαιρα. Ποιο είναι το ζητούμενο; Το θέαμα, η παρουσία του κόσμου και να περάσουμε καλά. Αυτά φέραμε με την εφαρμογή του νόμου», υπογράμμισε και τάχτηκε υπέρ της αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου.

«Θα δουλέψεις με τα νέα δεδομένα και θα κάνεις ένα σχέδιο. Το σχέδιο σημαίνει ότι αυτούς δεν τους θέλω στο γήπεδο. Και δεν τους θέλω στο γήπεδο σημαίνει ότι μελετώ τη δράση τους, βλέπω ποια είναι εκείνα τα έκνομα στοιχεία που είναι ανάμεσα τους και οι αρνητικές τους πράξεις και παρεμβαίνω. Τους διαλύω. Έχω πει παρά πολλές φορές κάτι που ενδεχομένως να το πλήρωσα κιόλας. Οι ομάδες δεν έχουν ανάγκη αυτόν τον κόσμο. Αν φύγουν 10 τέτοιοι θα δώσουν το παράδειγμα», σημείωσε ο κ.Ορφανός.