Skip to main content

Πικραμμένος: Στα μέσα Φεβρουαρίου η έναρξη των πρόδρομων εργασιών για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Το Μουσείο έναυσμα για την ανάπτυξη του δυτικού τομέα της πόλης είπε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης - Μέσα στον Φεβρουάριο η ημερομηνία δημοπράτησης για το Πάρκο Μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας

Μήνας σημαντικών εξελίξεων είναι ο Φεβρουάριος για τη Θεσσαλονίκη καθώς θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και η ημερομηνία δημοπράτησης της πλατείας Ελευθερίας.

Η υλοποίηση του πρώτου από τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, του Μουσείου Ολοκαυτώματος, για το οποίο εκδόθηκε το προηγούμενο διάστημα η Οικοδομική Άδεια ανέγερσής του, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη με τον συντονιστή του έργου και πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο σήμερα στο δημαρχείο.

«Είναι ένα σχέδιο που συνδέεται με την ιστορία της πόλης και που έχει διεθνή απήχηση αλλά και είναι πολύ σημαντικό στο μετρό που αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας», τόνισε ο κ. Πικραμμένος, αναφέροντας και τριγωνική διπλωματική σχέση ανάμεσα στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Ελλάδα.

Ο κ. Πικραμμένος ανακοίνωσε ότι στα μέσα του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, αν και νωρίτερα είχε αναφέρει ότι έχει προβληματισμούς και διάφορα θέματα που πρέπει να επιλυθούν.

Όπως σημείωσε ο κ. Πικραμμένος «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σκέφτεται και την ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου, τη δημιουργία ενός διαδρόμου που θα αρχίζει από το Μουσείο Ολοκαυτώματος και θα φτάνει έως την πλατεία Ελευθερίας με όλα τα χαρακτηριστικά τοπόσημα», για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Έχουμε ευρύ μέλλον».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πικραμμένος τόνισε ότι το παραλιακό μέτωπο είναι ένα έργο μεγάλης εμβέλειας που αφορά πολλούς δήμους και πολλά υπουργεία. «Η κυβέρνηση το τρέχει όμως», υπογράμμισε.

Για ένα σοβαρό project για τη Θεσσαλονίκη και την ιστορία αυτής της πόλης έκανε λόγο από την πλευρά του ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, σημειώνοντας πως το γεγονός ότι βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης θα αποτελέσει την αφορμή και το έναυσμα για να αναπτυχθεί η περιοχή - που δεν έχει ισόρροπα αναπτυχθεί μέχρι τώρα. «Είναι το δεύτερο πλεονέκτημα που παίρνουμε από τη λειτουργία αυτού του Μουσείου Ολοκαυτώματος που θεωρούμε και ελπίζουμε ότι πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, εντός του χρονοδιαγράμματος», τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

Για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα γίνει γνωστή η ημερομηνία δημοπράτησης, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι το πρώτο εμβληματικό έργο που θα τρέξει η διοίκηση του. Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελούδης, «έπειτα από την ανακοίνωση από το Πράσινο Ταμείο ότι συμπληρώθηκε η χρηματοδότηση, θα δημοπρατήσουμε το έργο. Η μελέτη είναι έτοιμη από την πιο προηγούμενη δημοτική αρχή».

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο γίνεται η επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης

 

Image