Skip to main content

Πώς η τουρκική κρίση «χτυπά» στην Ελλάδα...........

Ο επικεφαλής του τουρκικού ομίλου Φερίτ Σαχένκ αποφάσισε να ρευστοποιήσει και τις συμμετοχές του στον Αστέρα Βουλιαγμένης και στο Hilton της Αθήνας

Από την πρώτη στιγμή, δηλαδή από την ώρα που ξέσπασε (και) η νομισματική κρίση στη γειτονική Τουρκία, η Voria.gr έγραφε για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Ελλάδα. Σε διάφορα επίπεδα, μεταξύ άλλων και στο επιχειρηματικό. Πρόσφατα, σας γράφαμε, για παράδειγμα, σχετικά με την πληροφορία που αναφέρεται στην πώληση, από την τουρκική Dogus, του ακινήτου όπου στεγάζονταν παλιότερα η αυστραλιανή πρεσβεία. Κι ότι αργά ή γρήγορα, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν κι αλλά assets του τουρκικού ομίλου στη χώρα μας.

Νεότερα δημοσιεύματα λοιπόν, στον ελληνικό Τύπο, αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του τουρκικού ομίλου Φερίτ Σαχένκ αποφάσισε να ρευστοποιήσει και τις συμμετοχές του στον Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και στο Hilton της Αθήνας. Για την ακρίβεια, ότι πιέζεται από τους πιστωτές του ομίλου του για να προχωρήσει σε αυτές τις κινήσεις. Ήδη, όπως έγινε γνωστό, πούλησε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στη Μαδρίτη, πάντα σε αυτό το πλαίσιο.

Σε ό,τι αφορά στο Hilton, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συμμέτοχος όμιλος Κωνσταντακόπουλου εδώ και καιρό βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια Ολαγιάν - που συμμετέχει και στο μετοχικό κεφάλαιο του Costa Navarino – ώστε να μπει και στο Hilton. Εξαγοράζοντας το ποσοστό της Dogus.

Ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου διατηρεί δικαίωμα πρώτης άρνηση για το Hilton. Υπάρχει δε η πιθανότητα να αγοράσει ο ίδιος το ποσοστό της Dogus αν δεν τα βρει για το λόγο αυτή με την πλευρά των Ολαγιάν.