Skip to main content

Πώς κλείνει το επιχειρηματικό θρίλερ με την Εθνική Ασφαλιστική

Πρόκειται για δύο πολύ ισχυρούς ομίλους, οι οποίοι είναι leaders ο καθένας στον κλάδο του και οι οποίοι έρχονται να δώσουν ένα τέλος στο θρίλερ.

Στα περίπου 150 εκατ. ευρώ υπολογίζεται – σύμφωνα με μια εκτίμηση - η «τρύπα» που υπάρχει προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής κι έτσι να ολοκληρωθεί το project. Επισήμως, πάντα, δεν υπάρχει κανένα θέμα, ανεπισήμως, ωστόσο, λέγεται ότι η τελευταία προθεσμία που έχει δοθεί στην ΕΧΙΝ λήγει τον Μάρτιο. Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πηγές, στην διοίκηση της Εθνική μελετούν ήδη το – όποιο – plan b'. Όμως, όλα τα παραπάνω, ενδεχομένως να μην χρειασθούν ποτέ.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, έως το τέλος αυτής της εβδομάδας θα καταθέσει η νικήτρια του διαγωνισμού EXIN το φάκελο για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Φαίνεται ότι το κενό των 150 εκατ ευρώ, αν όντως ποτέ υπήρξε, τελικώς, καλύφθηκε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την σχετική πρωτοβουλία (σσ της κάλυψης), πήραν η Pimco και η Berkshire Hathawayτου Γουόρεν Μπάφετ. Πρόκειται για δύο πολύ ισχυρούς ομίλους, οι οποίοι είναι leaders ο καθένας στον κλάδο του και οι οποίοι έρχονται να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το θρίλερ, μειώνοτας πάντως τη συμμετοχή στο σχήμα των Ελληνοαμερικανών επενδυτών (Κάλαμος και Κουδούνης) οι οποίοι θα είναι limited partners της Exin από management partners αρχικά.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία, που προβλέπει την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι τιμήματος 718,3 εκατ. ευρώ επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017, κάτι που δεν έγινε καθώς η Exin δεν υπέβαλε τον απαραίτητο φάκελο στην Τράπεζα της Ελλάδος για την έγκριση της μεταβίβασης.