Κυριακή 7 Ιουνίου 2020
x

ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΣ ΤΟΝΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΚΑΤΑΣΧΘΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση.

Στην κατάσχεση συνολικά 881 κιλών όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπόμενων διαστάσεων, προχώρησαν σήμερα το πρωί στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και ένας 49χρονος.


Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για τον εντοπισμό αυτοκινήτου με οδηγό έναν 49χρονο, επί της οδού Αγγέλου Ποιμενίδη Αλεξανδρούπολης, το οποίο μετέφερε συνολικά 55 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα), του είδους αχιβάδα και κυδώνι, συνολικού βάρους 881 κιλών, με σκοπό την πώληση–εμπορία τους.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, η αλίευση τους έγινε σε περίοδο που απαγορεύεται η αλίευση οστράκων τύπου αχιβάδας και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ανωτέρω ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση–εμπορία οστράκων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπόμενων διαστάσεων, ενώ κατασχέθηκε το όχημα
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ