Skip to main content

Χειροκροτήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία παρέλασαν το πρωί στην οδό Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δεκάδες μαθητές παρέλασαν με υπερηφάνεια μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Η μαθητιώσα νεολαία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Την έναρξη της παρέλασης σήμανε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου. Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί από τη Διαγώνιο και ολοκληρώθηκε στην οδό Ι.Δραγούμη.


Στην εξέδρα των επισήμων βρισκόταν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, οι βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης κ.α.

«Η λεβεντιά με την οποία παρέλασαν σήμερα τα παιδιά μας και η περηφάνια με την οποία κρατούσαν τις σημαίες της πατρίδος μας θυμίζουν δείγματα αξιοπιστίας και αυτοπεποίθησης για την πορεία του έθνους, με σεβασμό και προσήλωση στις αρχές και τις αξίες του έθνους έχοντας ως δείκτη τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας», τόνισε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Καράογλου.

«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι. Είδαμε τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν ψηλά και μάλιστα να τις κρατούν οι άριστοι, όχι οι τυχεροί» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε: «Είδαμε του νέους και τις νέες της πατρίδας μας να συμμετέχουν σε μία εξαιρετική παρέλαση. Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κάνουμε τα πάντα προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τους νέους αυτούς ανθρώπους να μείνουν στην Ελλάδα, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν εδώ στον τόπο τους και σε όσους νέους έχουν φύγει να της δώσουμε τις δυνατότητες να επιστρέψουν πίσω, εδώ, στην Ελλάδα».

«Ανάμεσα στη γιορτή της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της γιορτής του έπους του 40 απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμό, η πόλη, η χώρα μας γιορτάζει τη σημαία»δήλωσε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε: «Η σημαία συμπυκνώνει όλες αυτές τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η νεολαία να τιμά σήμερα τη σημαία» γιατί «δίνει όλες τις αξίες για τις οποίες κανείς τιμά και αγαπά την πατρίδα, δίνει όλο το νόημα και στον σεβασμό στην πατρίδα του καθενός».

Από την πλευρά του ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε συγκινημένος πως «είναι μια ιδιαίτερη ημέρα σήμερα για μένα. Εδώ υπερήφανος για τη Θεσσαλονίκη. Είναι 20 χρόνια που παρέλασαν κι εγώ ως 15χρονος ως σημαιοφόρος. Η νέα γενιά δηλώνει εδώ δυνατά τον ελληνισμό μας, τις αξίες μας. Το κράτος έχει υποχρέωση, την Ελλάδα, τις ψυχές όλων των νέων μαθητών να τις καλλιεργεί όλο και περισσότερο και να δείχνει τα μυαλά μας, η πορεία μας τι μπορεί να κάνει εντός και εκτός Ελλάδας».