Skip to main content

Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι μαθητικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι μαθητικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας καθώς ακόμη δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν σε αυτές θα συμμετέχουν το σύνολο των μαθητών ή απλά θα παρελάσουν αντιπροσωπείες μαθητών από κάθε τάξη, μαζί με τους παραστάτες και τους σημαιοφόρους.

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, είμαστε σε συνεχείς συσκέψεις με το υπουργείο Εσωτερικών, ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα, είμαστε υπό σκέψη, πιθανολογώ ότι μέχρι αύριο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει» δήλωσε στη Voria.gr, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει βγει ακόμη κάποιο άλλο ΦΕΚ πέρα της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 13/10 με Αρ. Πρωτ.: 74928, για τον τρόπο που θα εορταστεί η 28η Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναφέρεται ότι στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση θα διεξαχθεί την Τρίτη 27/10, παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών, ενώ την 28η στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης, θα συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά τμήματα, μαθητών, σπουδαστών κ.α.