Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο λόγω μη απαρτίας - Εικόνα διάλυσης με ευθύνη Ζέρβα, λέει ο Γάκης

Στη σημερινή συνεδρίαση επρόκειτο να συζητηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα για τη νέα χρονιά

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς, μετά το θέμα των ανταποδοτικών τελών και του προϋπολογισμού για το 2024 που ακόμα δεν έχουν έρθει προς ψήφιση, σήμερα αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο λόγω μη απαρτίας.

Για να συνεδριάσει το Σώμα έπρεπε να δώσουν το «παρών» τουλάχιστον 25 σύμβουλοι, ωστόσο είχαν προσέλθει μόλις 20. Αρκετοί ήταν αυτοί που απουσίαζαν από τη διοίκηση. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης ανέφερε ότι αρκετοί ενημέρωσαν ότι θα απουσιάζουν λόγω ασθένειας. Να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση επρόκειτο να συζητηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα για τη νέα χρονιά.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Γάκη, ο οποίος από τη νέα χρονιά θα έχει θέση αντιδημάρχου στη διοίκηση του Στέλιου Αγγελούδη.

Σε δήλωσή του ο κ. Γάκης μίλησε με σκληρή γλώσσα για τη στάση των μελών της διοίκησης Ζέρβα. Έκανε λόγο για εικόνα διάλυσης του δημοτικού συμβουλίου ευθύνη της διοίκησης Ζέρβα.

«Πρέπει να γνωρίζουν κυρίως οι αντιδήμαρχοι ότι όπως ο νόμος ορίζει είναι υποχρεωμένοι να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η πόλη πρέπει να διοικείται, όχι μόνο όπως ο νόμος ορίζει αλλά όπως και η ηθική το επιβάλλει», τόνισε σε δήλωσή του.

Ο κ. Γάκης εκτίμησε ότι «η απουσία των μελών του δημοτικού συμβουλίου της διοίκησης είναι απόρροια της τελευταίας δήλωσης η οποία φορά τη σύνταξη του προϋπολογισμού και τα ανταποδοτικά τέλη».

«Όπως και να έχει πρέπει να γνωρίζουν οι συνάδελφοι της διοίκησης ότι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν προϋπολογισμό και να καταθέσουν την πρότασή τους» υπογράμμισε ο κ. Γάκης.

Εξέφρασε την επιθυμία του «για έναν ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο με ειλικρίνεια χωρίς πολιτική σκοπιμότητα και με μία μόνο πρόθεση την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών επ' ωφελεία του δημότη και της πόλης».

Τέλος ο κ. Γάκης διερωτήθηκε για ποιον λόγο ο κ. Βαβούσκος, ο οποίος ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη Ζέρβα την Παρασκευή, παραιτήθηκε τη Δευτέρα. «Είναι μια ακόμα απόδειξη της διάλυσης της διοίκησης», κατέληξε.