Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ - ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εικοσιτέσσερις άστεγους έχει καταγράψει η Δημοτική Αστυνομία κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Με διευρυμένο ωράριο Υπνωτήριο και Κέντρο Αστέγων

Με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από το μηδέν και τους μετεωρολόγους να χαρακτηρίζουν τη σημερινή νύχτα ως την πιο δύσκολη, περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινά άλλο ένα βράδυ προκειμένου να βρεθεί δίπλα στους άστεγους.

Αρχικό μέλημα των τριών δημοτικών αστυνομικών, που είναι το πλήρωμα του περιπολικού, είναι να τους μεταπείσει να μεταφερθούν σε κάποια δομή του δήμου, ώστε να είναι προστατευμένοι και να μην έρθουν αντιμέτωποι με το δριμύ ψύχος.

Εικοσιτέσσερις άστεγους έχει καταγράψει η Δημοτική Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα κυρίως στο κέντρο της πόλης. Τα σημεία που βρίσκονται είναι γνωστά και οι δημοτικοί αστυνομικοί περνούν από όλα.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στη Voria.gr ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Πέτρος Παπαφίλης ο αριθμός των αστέγων μειώνεται αισθητά όταν οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν. Έτσι οι δημοτικοί αστυνομικοί εντοπίζουν κυρίως τέτοιες μέρες, με δύσκολα καιρικά φαινόμενα, περίπου 12-14 άστεγους.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής αναφέρει στη Voria.gr ότι υπάρχουν άστεγοι που αρνούνται να μετακινηθούν σε δομές. «Δεν τους έχουμε εγκαταλείψει καμία στιγμή. Είμαστε δίπλα σε όσους αρνούνται να μετακινηθούν από τα σημεία τους και θέλουν να μείνουν εκεί. Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε για να μην έχουμε κάποιο δυσάρεστο περιστατικό», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Το βραδινό περιπολικό είναι γεμάτο με όλα τα απαραίτητα είδη, κουβέρτες, υπνόσακους, φαγητό και νερά. Οι δημοτικοί αστυνομικοί προσφέρουν στους άστεγους που εντοπίζουν ό,τι χρειάζονται αλλά και ενημερωτικό υλικό για τις δομές όπου μπορούν να μεταφερθούν όποτε το θελήσουν.