Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελλείψεις σε μονάδες αίματος στα νοσοκομεία - Έκκληση Συλλόγου Θαλασσαιμικών για αιμοδοσίες

Οι ελλείψεις σε αίμα παρατηρούνται τόσο στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όσο και της υπόλοιπης χώρας

Σοβαρές ελλείψεις σε μονάδες αίματος στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ολοκλήρης της χώρας παρατηρούνται για ακόμη μία χρονιά, μετά την περίοδο των εορτών, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας. Ο Σύλλογος απευθύνει παράλληλα έκκληση σε όποιον μπορεί να αιμοδοτήσει.

«Η μειωμένη προσέλευση στις αιμοδοσίες το προηγούμενο διάστημα λόγων των εορταστικών ημερών, αλλά και ο αυξημένος αριθμός των ιώσεων και των κρουσμάτων από Covid-19, συνετέλεσαν στο να μείνουν άδεια τα ψυγεία των αιμοδοσιών, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγαλύτερες από τις προσφερόμενες ποσότητες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος και προσθέτει:
 
«Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με θαλασσαιμία, καθώς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες μονάδες αίματος που απαιτούνται για τη σωστή θεραπεία τους. Πολλές μεταγγίσεις αναβάλλονται και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους ασθενείς, αφού πολλοί αιμοδότες νοσούν από ιώσεις, εποχική γρίπη ή Covid-19 και αποκλείονται από την αιμοδοσία.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να αιμοδοτήσει να το κάνει τώρα, καθώς διανύουμε ένα κρίσιμο διάστημα για την επάρκεια αίματος και με ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο των θαλασσαιμικών ασθενών».