Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναστέλλεται η λειτουρία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ του δήμου λόγω ακαταλληλότητας

Για το περιστατικό ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον Σπύρο Πέγκα

Την αναστολή της λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑμεΑ του δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην οδό Κωλέττη, αποφάσισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Διαβάστε - Καμπανάκι κινδύνου για το κτήριο που στεγάζει το ΚΔΑΠμεΑ - Τι καταγγέλλει γονέας, τι απαντά ο δήμος

Ήδη το προηγούμενο διάστημα, όπως είχε γράψει και η Voria.gr, εγείρονταν ζητήματα για την κατάσταση την οποία είχε περιέλθει το κτήριο. Μητέρα παιδιού με αναπηρία είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως η εγκατάσταση του ΚΔΑΠ, το οποίο βρίσκεται στον 1ο όροφο του τριώροφου κτηρίου,  δεν είναι ασφαλής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως μία πυρκαγιά. Μάλιστα, όπως είχε επισημάνει η ίδια, δεν υπάρχει ξεχωριστή είσοδος και προσβάσιμη έξοδος διαφυγής για τα παιδιά  σε μια έκτακτη ανάγκη.

Για το περιστατικό ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Σπύρο Πέγκα, λέγοντας πως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας του ΚΔΑΠμεΑ καθώς το κτήριο στο οποίο στεγάζεται, κρίνεται ακατάλληλο. «Πλέον, είναι γνωστό ότι από την ατζέντα της νυν διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης απουσιάζει η κοινωνική πολιτική. Εδώ και καιρό, η διοίκηση του δήμου γνώριζε ότι υπάρχουν προβλήματα στο κτήριο όπου στεγάζεται το ΚΔΑΠ ΑμεΑ, αλλά επέλεξε να σφυρίζει αδιάφορα», είπε.

«Κύριε δήμαρχε, έστω και αργοπορημένα, στρέψτε το βλέμμα σας προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας και δώστε επιτέλους λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. Έχετε αναρωτηθεί πώς θα είναι οι καλοκαιρινές ημέρες των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους, μετά το κλείσιμο του ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Θεσσαλονίκης;», διερωτήθηκε.

«Για τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σπύρο Πέγκα, αποτελεί όραμα και προγραμματική δέσμευση η δημιουργία ενός πρότυπου χώρου – σχολείου ειδικής αγωγής και ενός ΚΔΑΠμεΑ που μπορεί να δημιουργηθεί στο χαρακτηρισμένο ως σχολικό χώρο του Ντεπώ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη», καταλήγει η ανακοίνωση.