Skip to main content

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον άξονα Βενιζέλου - Παπανδρέου

Το έργο προβλέπει διπλή επίστρωση του οδοστρώματος με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα τελευταίας γενιάς και σημειακές παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης με στόχο στο πλαίσιο της πλήρους ανακατασκευής του μεγάλου οδικό άξονα που χαράσσεται από την οδό Ελ. Βενιζέλου και τη λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου.

Από νωρίς το πρωί τα ειδικά συνεργεία της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρίας βρέθηκαν στο σημείο εκκίνησης των εργασιών (Κ6), εκτελώντας τις εργασίες της πρώτης φάσης του έργου. Οι εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν από το ύψος της περιφερειακής οδού φθάνοντας έως τη διασταύρωση της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου με την οδό Επταπυργίου στην περιοχή Κόκορα, με την απομάκρυνση του παλιού και φθαρμένου τάπητα και τη στρώση του ισοπεδωτικού ασφαλτοτάπητα. Η πρώτη αυτή φάση ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες για να ακολουθήσει την ερχόμενη Κυριακή η τελική στρώση με ειδικό αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα, ενώ παράλληλα, και σύμφωνα με τους όρους που θα καθορίσει η Διεύθυνση Τροχαίας, παράλληλες πρόδρομες εργασίες θα εκτελεσθούν στο νότιο τμήμα της λεωφόρου και της Ελ. Βενιζέλου. 

Το έργο, προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, εκτελείται με ευθύνη του δήμου Νεάπολης-Συκεών και με δημοτικούς πόρους, ενώ στο συνολικό κόστος θα συμμετάσχει και ο δήμος Παύλου Μελά καθώς οι εργασίες της ανακατασκευής της οδού καλύπτουν και τμήματα που ανήκουν σε αυτόν. Το έργο προβλέπει διπλή επίστρωση του οδοστρώματος με αντιολισθηρό ασφαλτοτάπητα τελευταίας γενιάς και σημειακές παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, σε όλο το μήκος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από το ύψος της οδού Λαγκαδά έως την πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη (Ρολόι), και ολόκληρης της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον κόμβο Κ6 της Περιφερειακής Οδού.

Συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους συμβούλους, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης βρέθηκαν από το πρωί στο «εργοτάξιο» της λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου

«Το είπαμε και το κάναμε. Ένα μεγάλο έργο υποδομής η λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με την οδό Ελ. Βενιζέλου, από την οδό Λαγκαδά ως την πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη, θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς καμία συμμετοχή είτε του κράτους είτε της Περιφέρειας, που είχαν ευθύνη και καθήκον να συνδράμουν αλλά αρνήθηκαν να το πράξουν. Οι δυο δήμοι Νεάπολης-Συκεών και Παύλου Μελά, υπό την ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μας, κάνουμε μια μεγάλη παρέμβαση. Ασφαλώς δεν είναι ολόκληρη καθώς θα ακολουθήσουν και τα επόμενα στάδια», δήλωσε ο κ. Δανιηλίδης. 

«Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς καμία συμμετοχή είτε του κράτους είτε της Περιφέρειας, που είχαν ευθύνη και καθήκον να συνδράμουν αλλά αρνήθηκαν να το πράξουν. Οι δυο δήμοι Νεάπολης-Συκεών και Παύλου Μελά, υπό την ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μας, κάνουμε μια μεγάλη παρέμβαση. Ασφαλώς δεν είναι ολόκληρη καθώς θα ακολουθήσουν και τα επόμενα στάδια», πρόσθεσε.

«Ήταν ένα έργο που είχαν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής των δυο δήμων. Σε συνεργασία με τον συνάδελφο Σίμο Δανιηλίδη έγινε αυτή η μελέτη, μπήκε μπροστά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και εμείς συνδράμαμε με τις δυνατότητές μας στο κομμάτι των Μετεώρων που μας αναλογεί. Φυσικά αυτή είναι η πρώτη φάση του έργου που έχει να κάνει με την ασφαλτόστρωση. Έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα ακόμη τα οποία θέλουμε να εντάξουμε στην επόμενη ευρωπαϊκή οικονομική περίοδο για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο όπως πρέπει να γίνει, με τα πεζοδρόμια και τον φωτισμό, για να είναι ασφαλής όχι μόνο για τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς», δήλωσε ο κ. Δεμουρτζίδης.

Σημειώνεται ότι ο οδικός άξονας ξεκινά από το δήμο Θεσσαλονίκης (οδό Λαγκαδά-12όροφες) και καταλήγει στον κόμβο Κ6 της περιφερειακής οδού και ενώνεται με τη λεωφ. Γεωργίου Παπανικολάου, διασχίζοντας τη Νεάπολη, τις Συκιές και τα Μετέωρα (δήμος Παύλου Μελά), και ο οποίος εξαιτίας του πολύ μεγάλου φορτίου έχει υποστεί σημαντικές φθορές. Καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες οχήματα και οδηγεί προς την περιφερειακή οδό και μεγάλους οικισμούς (Πεύκα, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι), όπως επίσης και στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της δυτικής Θεσσαλονίκης (Γ.Παπανικολάου, Γ.Παπαγεωργίου, 424ΓΣΝ).