Skip to main content

Χαρίσειο: Το γηροκομείο απέκρυψε μία νεκρή από covid που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ

Από την ανακοίνωση του Χαρίσειου γηροκομείου απουσίαζε, άγνωστο για ποιους λόγους, η ενημέρωση σχετικά με το θάνατο της άτυχης ηλικιωμένης.

Μία ηλικιωμένη, γηροκομούμενη στο Χαρίσειο γηροκομείο, έχασε σήμερα τα ξημερώματα τη ζωή της, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προσβεβλημένη από τη νόσο covid-19. Η άτυχη ηλικιωμένη ήταν από τους πρώτους γηροκομούμενους οι οποίοι είχαν προσβληθεί από την ασθένεια και νοσηλευόταν για μέρες στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, σήμερα τα ξημερώματα έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο θάνατός της δεν αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση (δείτε εδώ) την οποία εξέδωσε πριν από περίπου δύο ώρες το Χαρίσειο γηροκομείο, παρότι η διεύθυνση του Ιδρύματος είχε ενημερωθεί για το θάνατό της. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, συγγενικό πρόσωπο της άτυχης ηλικιωμένης, επικοινώνησε το πρωί με τη διεύθυνση του γηροκομείου και ενημέρωσε για τον θάνατό της.

Βεβαίως, αυτή η τακτική δεν είναι άγνωστη για τη διοίκηση του Χαρίσειου. Υπενθυμίζεται ότι απέκρυπτε επί μέρες την ύπαρξη κρουσμάτων στο γηροκομείο και τα ανακοίνωσε μόνον μετά την αποκάλυψή τους (διαβάστε ΕΔΩ) από την Voria.gr. Στη συνέχεια, δε, απέκρυπτε τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων καθώς και το γεγονός ότι κάποιοι από τους γηροκομούμενους οι οποίοι είχαν νοσήσει από covid-19, είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πόλης. Η τακτική αυτή της διοίκησης προκάλεσε άλλωστε και την παρέμβαση της Εισαγγελίας η οποία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στη σημερινή ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι το Χαρίσειο αναφέρει ότι τα αποτελέσματα όλων των τεστ (PCR) ανίχνευσης covid-19 τα οποία έγιναν από τον ΕΟΔΥ, προχθές Τρίτη 16 Μαρτίου, σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους, ήταν αρνητικά. Παράλληλα, κατά τον έλεγχο PCR που πραγματοποίησε χθες ιδιωτικό εργαστήριο σε οκτώ φιλοξενούμενους που παραμένουν στη μονάδα Covid του Ιδρύματος, έξι ήταν αρνητικά και δύο θετικά. Για τους δύο θετικούς φιλοξενούμενους θα γίνει αύριο νέο τεστ για να διαπιστωθεί ότι μετατράπηκαν σε αρνητικοί.

Ωστόσο, από την ανακοίνωση του Χαρίσειου γηροκομείου απουσίαζε, άγνωστο για ποιους λόγους, η ενημέρωση σχετικά με το θάνατο της άτυχης ηλικιωμένης. Όπως επίσης απουσιάζει ο συνολικός αριθμός των γηροκομούμενων οι οποίοι ασθενούν από κορωνοϊό, καθώς και πόσο εξ αυτών συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.