Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ΜΑΠ των εργαζομένων-Διεκόπη η συνεδρίαση

Είχε προηγηθεί ψήφισμα με ερωτήματα που κατέθεσε για τα ΜΑΠ των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων και για την αποζημίωση ΜΑΠ παρελθόντων ετών που δεν αποδόθηκαν.

Είχε προηγηθεί ψήφισμα με ερωτήματα που κατέθεσε για το θέμα η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης ζητούσε μεταξύ άλλων να δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για επίσπευση των διαδικασιών του διαγωνισμού, για την προμήθεια Μ.Α.Π. για τους εργαζόμενους για το έτος 2021, που είναι σε εξέλιξη, καθώς και να κινηθούν άμεσα και γρήγορα όλες οι διαδικασίες από τις υπηρεσίες, ώστε να αποτιμηθούν σε χρήμα τα Μ.Α.Π. των ετών 2017, 2018, 2019, 2020 και να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι.

Σε απάντησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας αρχικά ξεκαθάρισε ότι ο δήμος «δεν πρόκειται να στερήσει τίποτα από κανέναν εργαζόμενο». Ανακοίνωσε επίσης ότι το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθείται με τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη.

Από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μαραντζίδης Φώτης προειδοποίησε ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν δικαιωθούν.

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, το οποίο τελικά μετά από ονομαστική ψηφοφορία δεν εγκρίθηκε, αλλά και η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη συζήτησή του προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σωτήρη Ζαριανόπουλου καθώς και του εκπροσώπου των εργαζομένων. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Λεκάκης επιχείρησε να προχωρήσει τη διαδικασία της συνεδρίασης.

Η αντίδραση όμως τόσο ο κ. Ζαριανόπουλος όσο και ο κ. Μαραντζίδης. «Ένα ψήφισμα που έλεγε να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες δε μπορείτε να ψηφίσετε. Ντροπή, μόνο ντροπή. Πάτε να φάτε δικαιώματα και χρήματα εργαζομένων δήμαρχε», είπε φωνάζοντας προς τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Λεκάκης να διακόψει για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.