Skip to main content

Κρούσμα στο δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός του δήμου Θεσσαλονίκης

Βρέθηκαν θετικοί στον ιό ένα παιδί που φιλοξενείται στον παιδικό σταθμό και η μητέρα του - Κλειστό αύριο το δημοτικό βρεφοκομείο

Κλειστό θα παραμείνει για αύριο Παρασκευή το δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός” του δήμου Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε ένα από τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία τα οποία παρουσίασε στην Voria.gr η πρόεδρος του “Αγίου Στυλιανού” Ιωάννα Σπανού, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα, στο δημοτικό βρεφοκομείο έγινε σήμερα απολύμανση και αύριο θα γίνει εκτεταμένη καθαριότητα. Για το λόγο αυτό το δημοτικό βρεφοκομείο θα παραμείνει κλειστό και θα λειτουργήσει ξανά από Δευτέρα. Ωστόσο, το τμήμα “Ήλιος” του παιδικού σταθμού, στο οποίο φοιτά το παιδάκι που διαγνώσθηκε θετικό στον covid-19 θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με την κ. Σπανού το παιδάκι φαίνεται να κόλλησε από τη μητέρα του η οποία είχε συμπτώματα από την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο, παρότι διαγνώστηκε θετική στον covid-19, συνέχισε να στέλνει το παιδί στον παιδικό. “Αυτή ήταν ανεύθυνη στάση. Εμείς, δια του γιατρού εργασίας και του παιδιάτρου που διαθέτουμε, ζητήσαμε από τους γονείς το παιδί να μείνει στο σπίτι και να κάνει κι αυτό το τεστ. Εκείνοι αρχικά ήταν αρνητικοί σε κάτι τέτοιο. Εν τέλει, το παιδάκι έκανε το τεστ την Τετάρτη και σήμερα μας ανακοινώθηκε πως ήταν κι αυτό θετικό”, αναφέρει η κ. Σπανού.

“Αμέσως κλείσαμε το τμήμα στο οποίο πηγαίνει το παιδί, για τις επόμενες 14 ημέρες, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα πρωτόκολλα. Απολυμάναμε όλα τα τμήματα και τους υπόλοιπους χώρους και παράλληλα, στείλαμε αίτημα προς τον ΕΟΔΥ να διαθέσει κινητές μονάδες ώστε να γίνει ιχνηλάτηση στα υπόλοιπα παιδιά και στο προσωπικό του 'Αγίου Στυλιανού”, εξηγεί η κ. Σπανού.

Σημειώνει, παράλληλα, πως τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται στο τμήμα “Ήλιος” όπου υπήρξε το κρούσμα, διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν αδελφάκια σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού. Υπάρχει, ωστόσο σε αυτό το τμήμα ένα από τα 19 παιδάκια τα οποία διαμένουν μόνιμα στο δημοτικό βρεφοκομείο.

“Φροντίσαμε ώστε το παιδάκι αυτό να απομονωθεί σε ειδικό χώρο και τη φροντίδα του την έχουν αναλάβει συγκεκριμένα μέλη του προσωπικού του βρεφοκομείου, λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας”. Σημειώνεται ότι στο δημοτικό βρεφοκομείο φοιτούν περί τα 75 παιδιά στον παιδικό σταθμό και άλλα 35 σε δύο τμήματα προνηπίων.