Skip to main content

Μέτρα και έλεγχος πιστοποιητικών στο πρώτο δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο

Είκοσι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης επέστρεψαν και πάλι στα έδρανα, ενώ 17 συμμετάσχουν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης

Με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, με μέτρα και αποστάσεις και με περίπου τα δύο τρίτα των δημοτικών συμβούλων ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας το πρώτο δια ζώσης αλλά και με τηλεδιάσκεψη Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από ενάμιση χρόνο.

Είκοσι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και τέσσερις διαμερισματικοί σύμβουλοι επέστρεψαν και πάλι στα έδρανα, ενώ οι δεκαεπτά συμμετάσχουν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα εν λόγω 17 άτομα είτε δεν έχουν εμβολιαστεί και σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις, καθώς είναι μόνο για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι αλλά δεν επιθυμούν να μπουν σε εσωτερικό χώρο και έτσι επέλεξαν να είναι στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στους 28 δημοτικούς συμβούλους, πριν εισέλθουν στην αίθουσα, έγινε έλεγχος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Αφού μπήκαν στον χώρο κάθισαν στη θέση που τους υπέδειξαν και η οποία είναι σε απόσταση από τον άλλο δημοτικό σύμβουλο. Στον χώρο όλοι είναι με μάσκα ενώ πάνω στα έδρανα υπάρχουν αντισηπτικά.

«Χαίρομαι που πραγματοποιούμε την πρώτη συνεδρίαση η οποία είναι μεικτή και με τηλεδιάσκεψη και με δια ζώσης. Είναι ένα πείραμα για να δούμε εάν μπορεί να λειτουργήσει έτσι όπως αποφάσισε το υπουργείο», σημείωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης με την έναρξη της συνεδρίασης. Ο κ. Λεκάκης εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθείται πλέον στις συνεδριάσεις.

Το δημοτικό συμβούλιο σήμερα θα συζητήσει 29 θέματα, μεταξύ αυτών τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε λεωφόρο «Μίκης Θεοδωράκης» και το πάρκινγκ του δημαρχείου.

Στην πρώτη συνεδρίαση πραγματοποίησαν έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρέμβαση-ενημέρωση μέλη της ΔΑΣ εργαζομένων Δ. Θεσσαλονίκης, πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Σκοπός της παρέμβασης της ΔΑΣ είναι να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι για την πρόταση εργαζομένων για τα μέτρα για την πανδημία και για ορισμένα προβλήματα των εργαζομένων, που έχουν να κάνουν με τη μη απόδοση των Μ.Α.Π., τη μη αποζημίωση των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών και τη μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής δεδουλευμένων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Φεβρουαρίου του 2020 από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης είχε περάσει το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που είχε εντοπιστεί στη χώρα. Έκτοτε, και μετά από μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κανονικά, ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις δια περιφοράς και στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης.