Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ (ΦΩΤΟ)

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ωραιόκαστρο κορυφώθηκαν με τη μαθητιώσα νεολαία του δήμου να παρευλάνει επί της οδού Κομνηνών.

Με τη μαθητιώσα νεολαία του δήμου Ωραιοκάστρου να παρευλάνει επί της οδού Κομνηνών κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ωραιόκαστρο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας, έγινε σημαιοστολισμός σε δημόσια κτήρια και πλατείες, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα και πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον Covid-19.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συμμετείχε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Ωραιοκάστρου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΌΧΙ» κορυφώθηκαν με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Κομνηνών. Το ρυθμό έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Ωραιοκάστρου που άνοιξε την παρέλαση, αποσπώντας το χειροκρότημα των πολιτών. Ακολούθησαν τμήματα πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και στη συνέχεια παρέλασαν μαθήτριες και μαθητές των σχολείων του Ωραιοκάστρου.

Φέτος, με πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, κλήθηκαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ως ένδειξη τιμής για την πολύχρονη προσφορά τους προς τη νεολαία του δήμου Ωραιοκάστρου.

«Φέτος καμαρώσαμε τα παιδιά μας να παρελαύνουν και να τιμούν τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, έχουμε καθήκον να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την Ελλάδα και με τη σειρά μας να αγωνιστούμε και εμείς για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στις γενιές που έρχονται. Χρόνια πολλά σε όλους τους συνδημότες μας, χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ