Skip to main content

Όλες οι δράσεις στο Thessaloniki Design Week το Σάββατο

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για την αυριανή μέρα του Thessaloniki Design Week. Πού θα πάμε, τι θα ακούσουμε και τι θα δούμε.

Με διάφορες νέες δράσεις συνεχίζεται αύριο, Σάββατο το Thessaloniki Design Week σε σημεία της πόλης.

Στο Περίπτερο 10 από τις 12 το μεσημέρι με 8 το βράδυ, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δούν και να μάθουν πως οι ψηφιακές τεχνολογίες διαμορφώνουν τις παραγωγικές διαδικασίες σήμερα.

Ακόμη μπορούν να μάθουν περισσότερα, χάρη σε εμπνευσμένες ομιλίες και δημιουργικές παρουσιάσεις.

Το πρόγραμμα ξεκινά με Τόμμυ Παπαϊωάννου, 1 με 2 το μεσημέρι, και Σχεδιασμό Επίπλων και Αειφορία.

Στις 3, ακολουθεί μια 40λεπτη παρουσίαση του Σπύρου Κίζη με τίτλο Sitting on a Thistle.

Συνέχεια από τις 4 ως τις 5, με τον Ηλία Κούρο της ECOSUN και μια εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση και το μέλλον της πόλης -ο οποίος αμέσως μετά και για 1 ώρα, θα επιβλέπει το εργαστήριο Ηλεκτροκίνηση, Τεχνολογίες ΑΠΕ και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Αυλαία στις παρουσιάσεις ρίχνει ο Δημήτρης Δημητριάδης των The Futurecats. Από τις 6 ως τις 8, θα μιλήσει για τη στοχευμένη online προώθηση για ξενοδοχεία και προορισμούς, και τα νέα ψηφιακά προϊόντα που σχετίζονται με αυτή.

Σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια; 2 με 4, οι Σταματία Τσάτση και Μίλτος Καλογέρης των M2 Architects με την Αστική Καλλιέργειά τους, ενώ 6 με 8 η Μάγκυ Παπαχαραλάμπους της Ερευνητικής Ομάδας Συστημάτων Μεταφοράς ΑΠΘ μας ζητάει κάτι απλό, αλλά συναρπαστικό: να βάλουμε τη φαντασία μας σε δράση, μέσα από τη δημιουργική σκέψη.

Φυσικά, υπάρχουν και οι εκθέσεις. Στο Περίπτερο 13, εικονογραφήσεις, από τις 10 ως τις 10. Στο MOMus, 10 με 6 το απόγευμα, ΕΒΓΕ 2019 και αφίσες και κάρτες γραφιστών από τη Θεσσαλονίκη και την Κων/πολη με θέμα το νερό (στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), ή αρχιτεκτονικές προτάσεις open call και product design (στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών).

Για όσους θέλουν να προσανατολιστούν προς τα δυτικά, υπάρχουν 2 επιλογές: Η μία, το κτήριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, με την έκθεση μεταβιομηχανικού σχεδιασμού, το εργαστήριο “Σκηνή Επί Πόλεως” (5 το απόγευμα με 9 το βράδυ) και το Δράσεις στη Γειτονιά “Δικό σας” στις 8μιση. Η άλλη, το ApoDec όπου ολοκληρώνεται η έκθεση Designing For Food, ενώ πραγματοποιούνται και Β2Β συναντήσεις μεταξύ δημιουργών και παραγωγών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, Σάββατο σημαίνει και βόλτα.

Δημιουργικότητα και φιλοξενία, δύο από τα δυνατά χαρτιά της πόλης, παρουσιάζονται μέσα από ισάριθμες ξεναγήσεις όλο το διήμερο.

Με το MADE IN Thessaloniki οι επισκέπτες θα μάθουν 20 και πλέον σημεία όπου το ταλέντο, η διάθεση και η έμπνευση πρωταγωνιστούν -είτε πρόκειται για κοσμήματα, κεραμικά, ή ηλεκτρικά ποδήλατα.

Με BE your City’s Tourist, ξυπνάς τον επισκέπτη μέσα σου, με στάσεις που ξεκινάνε από 5άστερα ξενοδοχεία και φτάνουν μέχρι luxury apartments. (Περισσότερα εδώ)

Και οι 2 δράσεις, από το Open House Thessaloniki, από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.