Skip to main content

Με ημερίδα στο Μέγαρο Μουσικής συνεχίζεται το Thessaloniki Design Week

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για την τρίτη μέρα του Thessaloniki Design Week. Πού θα πάμε, τι θα ακούσουμε και τι θα δούμε.

Με ημερίδα που διοργανώνει στις 10 το πρωί, στον εντυπωσιακό χώρο της Νέας Παραλίας και του Μεγάρου Μουσικής, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συνεχίζετα για τέταρτη ημέρα η πιο design εβδομάδας της πόλης.

Θέμα της το «Branding Rebranding Northern Greece». Η ημερίδα θα διαρκέσει δύο ώρες γεμάτες σημαντικές αναφορές και ενδιαφέρουσες ιδέες, για ένα θέμα που δεν σταματάει ποτέ να είναι επίκαιρο.

Έχοντας για οδηγό τη θάλασσα, οι συμμετέχοντες θα βρεθούν μπροστά σε ένα ακόμα εντυπωσιακό κτήριο μπροστά στον Θερμαϊκό: στους χώρους του Makedonia Palace, από σήμερα και για 3 ημέρες, θα φιλοξενηθεί το εκπαιδευτικό εργαστήριο Greenhouse. Θέμα του, η εφαρμογή της προσέγγισης του design στην ανάπτυξη υπηρεσιών και την αντιμετώπιση προκλήσεων στο εργασιακό περιβάλλον, με διοργανωτές το Hellenic Design Centre και το PDR Cardiff Metropolitan University.

Επόμενη στάση, next stop, ΔΕΘ και Περίπτερο 10. Πέρα από την έκθεση με θέμα τις ψηφιακές τεχνολογίες στις παραγωγικές διαδικασίες που θα “τρέχει” ως και την Κυριακή, σήμερα φιλοξενεί και μια τετράωρη εσπερίδα του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Η προστασία του design, οι νέες συνθήκες παραγωγής και οι προκλήσεις που προκύπτουν, δημιουργούν ένα πλαίσιο διαλόγου με ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών που αφορά μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών -και όχι μόνο σχεδιαστές.

Ακόμη, στo MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το μεσημέρι στη 1 μ.μ παρουσιάζεται η Ημερίδα International Design Weeks/Festivals όσοι την παρακολουθήσουν θα πάρουν μια γεύση για το τι συμβαίνει σε αντίστοιχες διοργανώσεις σε Τουρκία, Ολλανδία και Αυστρία από καταξιωμένους εκπροσώπους από το εξωτερικό με το λόγο στη Deniz Ova, τον Dennis Elbers, τον Gabriel Roland και τον εκπρόσωπο του ThessDW Γιώτη Ιωαννίδη με συντονιστή το Δημήτρη Φακίνο, διευθυντή των ΕΒΓΕ (+Design).

Θα πραγματοποιηθούν 2 εκθέσεις στο μουσείο (ΕΒΓΕ 2019 & 10+10 Αφίσες Ελλήνων Και Τούρκων Γραφιστών Για Το Νερό, ενώ παράλληλα στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών θα απολαύσετε έργα από τη Διεθνή Πρόσκληση και την έκθεση του product design ως τις 6 το απόγευμα.

InnovationID 2019: Stimulating Growth Through Design & Post-Industrial Design – The LABattoir Case. Ή αλλιώς, το ζήτημα του μεταβιομηχανικού σχεδιασμού, οι πρακτικές και οι θεωρία του, αλλά και η θεωρία της τέχνης για την κοινωνική αλλαγή. Ένα τρίωρο εργαστήριο στις 5.30 το απόγευμα, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταβιομηχανικού Σχεδιασμού του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.