Skip to main content

Κοινός εχθρός Ελλάδας και Σερβίας η οικονομική κρίση

Δηλώσεις του προξένου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη σε δεξίωση προς τιμή του Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος.

Η Ελλάδα και η Σερβία, δύο αδελφά έθνη, έχουν ένα κοινό εχθρό, την οικονομική κρίση και πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πετύχουν κοινή νίκη και, αν θέλουν η νίκη τους να είναι ολοκληρωτική θα πρέπει να δώσουν μαζί ένα μακρύ και επίμονο αγώνα, δήλωσε ο γενικός πρόξενος στη Σερβία στη Θεσσαλονίκη κ. Sinisa Pavic με την ευκαιρία  της δεξίωσης που παρέθεσε προς τιμή του Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος.

Παρόντες στη δεξίωση ήταν εκπρόσωποι προξενικών αρχών άλλων χωρών, επικεφαλής επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου, συνδέσμων παραγωγικών φορέων, ενώ την ελληνοσερβική συνεργασία χαιρέτισε από πλευράς κυβερνητικής ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης του ΥΠΕΞ κ. Δημήτρης Παπανδρέου.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος προώθησης της ελληνο- σερβικής συνεργασίας είναι το Forum που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 9 Φεβρουαρίου 2018, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και με συνδιοργανωτές τα  δύο Ελληνο- Σερβικά Επιμελητήρια.

Για την πρόοδο της ελληνο- σερβικής οικονομικής συνεργασίας μίλησε ο πρόεδρος του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Γεωργάκος. Το εν λόγω Επιμελητήριο, προς τιμή του οποίου δόθηκε η χθεσινή δεξίωση, ιδρύθηκε πριν τρία χρόνια, έχει παραρτήματα σε Ελλάδα και Σερβία και σήμερα αριθμεί 128 μέλη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου με έδρα την Αθήνα κ. Συμεών Τσομώκος τονίζοντας ότι οι πολύ καλές σχέσεις των δύο λαών θα πρέπει να μεταφραστούν και σε αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, αύξηση της τουριστικής κίνησης και προς τη Σερβία, ενώ πρόσθεσε ότι το Βελιγράδι πλέον προσελκύει επενδύσεις από όλα τα μέρη του κόσμου.