Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΜΕ 70 ΣΕΡΒΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΣΕΡΒΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που μετέχουν στο Φόρουμ θα πραγματοποιήσουν ιδιαίτερες -Β2Β- συναντήσεις με εκπροσώπους των σερβικών εταιρειών.

Με 70 επιχειρήσεις από τη Σερβία και περισσότερες από 150 αιτήσεις συμμετοχής από ελληνικές επιχειρήσεις θα διοργανωθεί το Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας - Σερβίας τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», από τις 9:30 το πρωί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέχρι το μεσημέρι θα υπάρξουν τοποθετήσεις θεσμικών παραγόντων από τις δύο χώρες ενώ για το απόγευμα θα γίνουν τα ραντεβού που έχουν οριστεί ανάμεσα στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εξετάσουν τις δυνατότητες για μεταξύ τους συνεργασία.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα παρακολουθήσουν το Φόρουμ και θα πραγματοποιήσουν ιδιαίτερες -Β2Β- συναντήσεις με τους εκπροσώπους των σερβικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, της αγροδιατροφής, του τουρισμού, των ακινήτων, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, καθώς και των φαρμακευτικών προϊόντων.         

Στο Φόρουμ θα αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος αρμόδιος για ευρωπαϊκές και οικονομικές υποθέσεις, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, καθώς και πρόεδροι επιμελητηρίων. Έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμούς η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Τσαρουχά, και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το Φόρουμ οργανώνεται από το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, το «Enterprise Greece», τον οργανισμό που ασχολείται με την προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και αναφέρεται στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και το  Ελληνο-Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Στον προγραμματισμό των τριών φορέων υπάρχει η οργάνωση ενός ανάλογου Φόρουμ τους επόμενους μήνες στην Αθήνα, ενώ το 3ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας – Σερβίας θα πραγματοποιηθεί το 2019 στο Βελιγράδι
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ