Skip to main content

Μήνυμα Πέτσα προς Αλβανία και Σκόπια από το Thessaloniki Summit

Τα Βαλκάνια είναι χώρος ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, τόνισε από το βήμα του 4ου Thessaloniki Summit ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το μήνυμα πως η κυβέρνηση θα πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη της περιοχής των Βαλκανίων έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, από το βήμα του 4ου Thessaloniki Summit, τονίζοντας, πάντως, απευθυνόμενος σε Αλβανία και Σκόπια, ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι «ο σεβασμός των κανόνων του διεθνούς δικαίου με αποφυγή ενεργειών που διαταράσσουν τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι η Ελλάδα είχε συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών της βαλκανικής μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, με επενδύσεις 17 δισ. ευρώ σωρευτικά.

«Τα Βαλκάνια είναι χώρος ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα», είπε ο κ. Πέτσας, κάνοντας λόγο για ολική επαναφορά της χώρας μας στην περιοχή, με την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης για να πάρει ανοδική πορεία η οικονομία, αναφέροντας τα παραδείγματα της μείωσης των επιτοκίων, της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων.