Skip to main content

Ορφανός: Επίθεση μόνο στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης (video)

«Δεν με φοβίζει τίποτα, δεν έχω αντιπάλους πάρα μόνο συμμάχους», ανέφερε ο Γιώργος Ορφανός - Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.

«Εγώ και η παράταξη μου κάνουμε επίθεση μόνο στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο Γιώργος Ορφανός, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξής του «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», παρουσία πλήθους κόσμου, στην οδό Γρηγορίου Παλαμά 5.

Ενδεικτικό της κοσμοσυρροής που επικράτησε είναι πως ο δρόμος μπροστά από το εκλογικό κέντρο του κ. Ορφανού αποκλείστηκε.

«Η διαφορά μας είναι ότι έχουμε όραμα, εμπειρία να το υλοποιήσουμε και όρεξη για σκληρή δουλειά», τόνισε.

Ο κ. Ορφανός δήλωσε ότι άφησε την κεντρική πολιτική σκηνή για να δείξει «ότι υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για ένα καλύτερο αύριο απαλλαγμένο από τη στείρα αντιπολίτευση. Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει καβγάδες, κραυγές και παλαιοκομματικές αντιπαραθέσεις».

«Δεν με φοβίζει τίποτα, δεν εχω αντιπάλους πάρα μόνο συμμάχους», τόνισε, προσθέτοντας ότι «το όνομα μου είναι σημείο αναφοράς των αντιπάλων μου, αναλώνονται στο να μου επιτίθενται. Με γνωρίζουν χρόνια και ξέρουν ότι δεν θα κάνω κωλοτούμπες. Η ζωή είναι στον δρόμο, είμαι πολύ νέος για να κάνω κριτική από τον καναπέ. Πολλοί με λένε αντάρτη. Που αλλού να βρισκόμουν; Στο πραγματικό πεδίο μάχης για την πόλη. Είναι ωραίο να σε λένε αντάρτη στην πόλη σου».

«Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον, αυτό μας αξίζει και αυτό θα κάνουμε», δήλωσε.

Πιο αναλυτικά και αναφορικά με την απόφασή του να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, ο πρώην υπουργός υπογράμμισε: «Όταν πήρα την απόφαση να διεκδικήσω τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για ένα πράγμα ήμουν σίγουρος, ήμουν πεπεισμένος ότι το παλιό και το σάπιο, το επιθετικά ανούσιο, η στείρα αντιπολίτευση δεν ταιριάζει σε κανέναν, δεν ταιριάζει σε εμένα, τους πολίτες και την Θεσσαλονίκη, δεν αρμόζει στο μέλλον και το μέλλον το οποίο τώρα χτίζουμε, έχει ανάγκη από μία βασική προϋπόθεση: τη σύνθεση. Eίναι απαραίτητη η εποικοδομητική κριτική, η ένωση δυνάμεων, η ομαδική εργασία, όλα τα χρώματα μαζί».

Μάλιστα, ο κ. Ορφανός εξήρε την υποστήριξη που λαμβάνει από τους πολίτες συμπληρώνοντας πως «η Θεσσαλονίκη έστειλε το μήνυμα σε όλους αυτούς που περιμένουν τον νέο δήμαρχό τους, ότι τον έχουν».

Ακόμη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολίασε και «ενοχλήσεις ορισμένων» για το γεγονός ότι «οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θα με ψηφίσουν».

«Καλά κάνουν και ενοχλήθηκαν γιατί λέω την αλήθεια», τόνισε δεικτικά ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού.

«Θα αξιοποιήσουμε ό,τι εργαλείο υπάρχει για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια όπως της αξίζει», τόνισε επιπρόσθετα ο κ. Ορφανός.

Tέλος ο κ. Ορφανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «κατάπτυστη» όπως την χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών ξεκαθαρίζοντας ότι «το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι προχωρούμε και είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε τις εκλογές και το στοίχημα της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη θα δίνει όλες τις μάχες απέναντι στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών που θέλει να αφαιρέσει τη μακεδονικότητα μας και να την δώσει στους γείτουνες. Αυτό δεν μπορέι να γίνει αποδεκτό και κανείς δεν πρόκειται να κάνει πίσω».