Skip to main content

Οργή του Δρόσου Τσαβλή κατά συμβούλων και συνεργατών του Ζέρβα

Γιατί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει όχι απλώς να φορτώνει αλλά και να καρφώνει αντιδημάρχους για ανεπαρκείς εισηγήσεις

Γράφει ο Σαλονικιός

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής είναι κατά κοινή ομολογία, ήρεμος και ευγενής άνθρωπος. Τα χαρακτηριστικά του αυτά τον βοήθησαν να αντεπεξέλθει αποτελεσματικότερα στις πρώτες κακοτοπιές που συνάντησε ασκώντας τα καθήκοντά του, απόρροια της έλλειψης πολιτικής πείρας. Σταδιακά, αποκτά κι αυτός εμπειρίες, βελτιώνεται, μειώνοντας τα λάθη, διευθύνοντας περισσότερο αποτελεσματικά τις συνεδριάσει του Σώματος. Οι “ώρες πτήσεις” που έχει ήδη στο ενεργητικό του, του έχουν δώσει αυτοπεποίθηση, αλλά συγχρόνως και λιγότερη πλέον υπομονή και κατανόηση, απέναντι σε επικριτικά σχόλια που δέχεται για τον τρόπο με τον οποίο προεδρεύει. Ιδιαιτέρως όταν τα σχόλια είναι ειρωνικά, προερχόμενα μάλιστα, από μέλη της δικής του παράταξης.

Όπως πληροφορούμαι, κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, οι οποίες γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, ελέω κορωνοϊού, ο Δρόσος είχε αρχίσει να φορτώνει, εξ αιτίας αρνητικών και ενίοτε ειρωνικών σχολίων σε βάρος του, τα οποία προέρχονταν από δημοτικούς συμβούλους της δικής του παράταξης, ακόμη δε και από συμβούλους του ίδιου του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα. Αν αναρωτιέστε με ποιο τρόπο αυτά έφταναν στα αυτιά του, η ακριβής απάντηση είναι πως έφταναν στα μάτια του.

Αυτό συνέβη καθώς, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, μαζί και ορισμένοι σύμβουλοι του δημάρχου και φυσικά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, συγκρότησαν ομάδα στο viber προκειμένου να ανταλλάσσουν μηνύματα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Μάλιστα, υπήρχε η δυνατότητα η ανταλλαγή μηνυμάτων να είναι επιλεκτική, να μην απευθύνονται δηλαδή στο σύνολο της ομάδας, αλλά σε συγκεκριμένους μόνον παραλήπτες.Ορισμένοι, όμως, ψηφιακά αναλφάβητοι, έσπρωξαν στο διάλογο, σχόλια επικριτικά προς τον Δρόσο, τα οποία όμως, για κακή τους τύχη, έφτασαν άθελά τους και σ' εκείνον. Το τι έγινε το παραθέτω αμέσως παρακάτω.

Ο πρόεδρος τα πήρε άσχημα και απέστειλε προς όλα τα μέλη της ομάδας το ακόλουθο μήνυμα: “Αγαπητοί συνάδελφοι, είναι απαράδεκτο εκ μέρους σας να σχολιάζετε το έργο μου κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου με τρόπο ειρωνικό για τη διάρκεια των τοποθετήσεων ή των δευτερολογιών. Είναι απαράδεκτο διότι, ενώ προσπαθώ να σώσω ό,τι σώζεται από τις ανεπαρκείς εισηγήσεις τις οποίες ετοιμάζουν οι υπηρεσίες των οποίων προΐστασθε, εσείς, από την ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου σας και απολαμβάνοντας μια κρύα μπύρα, ουισκάρες, γύρους σουβλάκια κ.λπ., να σχολιάζετε ειρωνικά. Αγαπητοί συνάδελφοι και ειδικοί σύμβουλοι σας ενημερώνω ότι δεν θα ξανανεχθώ τέτοια συμπεριφορά και θα αναγκαστώ να δείξω δημοσίως τη δυσαρέσκειά μου. Στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δεν κάνει κανείς υποδείξεις επί της διαδικασίας. Μόνον από τον δήμαρχο θα δεχθώ φιλικές συμβουλές, όχι από τους συμβούλους και τους ειδικούς συμβούλους. Αποχωρώ από αυτήν την ομάδα διότι, πλέον, ο σκοπός της έχει καταστρατηγηθεί και δεν με καλύπτει”.

Όπως, βλέπετε, ο Δρόσος που ξέρατε, τελείωσε. Και όχι μόνον σηκώνει το γάντι, αλλά δεν διστάζει να καρφώνει κι εκείνος με τη σειρά του τους αντιδημάρχους για τις ανεπαρκείς εισηγήσεις που φέρνουν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο οι υπηρεσίες των οποίων προΐστανται. Αναμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια...