Skip to main content

Πού θα ταξιδέψουν οι Θεσσαλονικείς για την 28η Οκτωβρίου - Οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Εντός και εκτός των συνόρων θα αποδράσουν οι Θεσσαλονικείς - Τι προκύπτει από τις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων

Το Κολοσσαίο, το Πάνθεον, ο Παλατινός Λόφος και η Ρωμαϊκή Αγορά ακόμα και σήμερα μεταδίδουν το μεγαλείο εκείνης της περιόδου που η Ρωμαϊκή Δημοκρατία και μετέπειτα Αυτοκρατορία αποτέλεσε το κέντρο του κόσμου. Έδρα του Ποντίφικα και της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, η Ρώμη φιλοξενεί καταπληκτικά μεσαιωνικά και αναγεννησιακά παλάτια, μπαρόκ μέγαρα κι εκκλησίες καθώς και εντυπωσιακά μουσεία με παγκόσμιου φήμης έργα τέχνης.

Την «Αιώνια Πόλη», όπως την αποκαλούν, και όχι άδικα, τη Ρώμη, τοποθετούν πρώτη στις προτιμήσεις τους οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με τις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων, για την απόδραση της 28ης Οκτωβρίου, που από πολλούς θα συνδυαστεί με την αργία του Αγίου Δημητρίου, ώστε να επιμηκυνθεί χρονικά η εκδρομή.

Σε απόσταση αναπνοής στις επιλογές των Θεσσαλονικέων βρίσκεται η Βαρκελώνη, και ακολουθούν η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι και η Πράγα. Έντονη κινητικότητα πέραν των πέντε πρώτων επιλογών των Θεσσαλονικέων καταγράφει ένας ακόμη ιταλικός προορισμός, το Μιλάνο, που λόγω των συχνών δρομολογίων από και προς αυτόν, αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς τόπους… εξερεύνησης, καθ´ όλη τη διάρκεια του έτους για τους Θεσσαλονικείς, ενώ σε πόλο έλξης για τη σύντομη απόδραση της 28η Οκτωβρίου αναδεικνύονται  και οι Βρυξέλλες.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί εντός των ελληνικών συνόρων

Δεν είναι όμως μόνον οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που έχουν την τιμητική τους, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν είτε να εκδράμουν στα νησιά, με σύμμαχο τον καλό καιρό για μια μικρή ανάπαυλα και αλλαγή παραστάσεων, είτε για να βρεθούν κοντά στα συγγενικά τους άτομα.

Όπως προκύπτει από τις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων το top - 5 των επιλογών των Θεσσαλονικέων που αφορά προορισμούς εντός των συνόρων περιλαμβάνει τα Χανιά, τη Μυτιλήνη, το Ηράκλειο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο.

Σημαντική ζήτηση καταγράφηκε και για την Κέρκυρα και τη Χίο.