Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθεί η επιβολή τέλους χρήσης στο Καυτανζόγλειο σε αθλούμενους και αθλητές

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης τονίζει πως πρόκειται για μια «πρωτοφανή» και «προκλητική» απόφαση ενός δημόσιου φορέα

Να ανακληθεί η απόφαση της διοίκησης του Καυτανζογλείου για επιβολή τέλους χρήσης σε αθλούμενους και αθλητές ακαδημιών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωση, η διοίκηση του Καυταντζόγλειου σταδίου «αποφάσισε εν μέσω ενεργειακής και οικονομικής κρίσης να αυξήσει τα τέλη χρήσης για τους αθλούμενους και να εφαρμόσει για πρώτη φορά τέλη χρήσης στους αθλητές των ακαδημιών που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν δωρεάν τις αθλητικές εγκαταστάσεις».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης πρόκειται για μια «πρωτοφανή» και «προκλητική» απόφαση ενός δημόσιου φορέα. «Ο φορέας όφειλε να προστατεύσει την πρόσβαση όλων των πολιτών, ιδίως των νέων ανθρώπων, σε ασφαλείς χώρους άθλησης, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς με βάση την οικονομική κατάσταση της κάθε οικογένειας. Την ίδια ώρα σε δυσμενή θέση βρίσκονται οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης που καλούνται να διαδραματίσουν τον ρόλο του εισπράκτορα απέναντι στα μέλη τους», πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης καταλήγει λέγοντας ότι «οι πολίτες της Θεσσαλονίκης χρειάζονται περισσότερους, καλύτερους και προσβάσιμους χώρους άθλησης, όχι περιορισμούς στους λιγοστούς διαθέσιμους» και αναφέρει ότι η κυβέρνηση, το υφυπουργείο Αθλητισμού και οι φορείς του «πρέπει να μεριμνούν για τη συμπερίληψη στον χώρο του αθλητισμού και όχι στον αποκλεισμό».

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε προ ημερών ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Γιαννούλης.