Skip to main content

Κουράκης, Αϊβάζογλου, Αβαρλής επίσημα στην ομάδα Βούγια-Η ανακοίνωση

Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν πως ο κ. Βούγιας συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για να ηγηθεί μιας Δημοτικής αρχής με προοδευτικό πρόσημο.

Την προσχώρησή τους στη δημοτική ομάδα «Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια ανακοίνωσαν και επίσημα πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιώργος Αβαρλής, Μόνικα Αϊβάζογλου και Ανδρέα Κουράκη, όπως αποκάλυψε ήδη με ρεπορτάζ της η Voria.gr (δείτε εδώ).

Όπως αναφέρουν οι σύμβουλοι, ο Σπύρος Βούγιας «με την πολύχρονη παρουσία του και τις δημόσιες τοποθετήσεις του στα προβλήματα της πόλης, συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για να ηγηθεί μιας Δημοτικής αρχής με προοδευτικό πρόσημο, που θα έχει την ικανότητα, την αφοσίωση και την γνώση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Αβαρλή, Μόνικας Αϊβάζογλου, Ανδρέα Κουράκη:

Την άνοιξη του 2018 μια ομάδα δημοτικών συμβούλων που ανήκουμε σε διαφορετικές παρατάξεις, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, με στόχο τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων της πόλης. 

Είχαμε κοινές ανησυχίες και όραμα, για μια πόλη που πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της και να τους προσφέρει μια ικανοποιητική, βιώσιμη καθημερινότητα.
Η ομάδα μας δεν είχε στόχο τις επερχόμενες εκλογές. Γι αυτό τον λόγο και δεν συγκροτήσαμε δημοτική κίνηση, λειτουργούσαμε συλλογικά, χωρίς επικεφαλής. 

Επισκεφτήκαμε οργανισμούς και υπηρεσίες, μεταφέραμε μέσα στο ήδη διαλυμένο και κατακερματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο τα συμπεράσματα των επισκέψεών μας και σε πολλές περιπτώσεις καταφέραμε να τροποποιηθούν ή και να ακυρωθούν πολλές εισηγήσεις της Διοίκησης που η υλοποίησή τους δεν θα ήταν προς όφελος των πολιτών.

Με την έναρξη των προεκλογικών συζητήσεων και την αποχώρηση του νυν δημάρχου από τις εκλογές, ήταν η μόνη ομάδα που πίεζε από την πρώτη στιγμή για την ανάγκη σύστασης μιας προοδευτικής συμμαχίας, με στόχο την αποτροπή της επιστροφής της Θεσσαλονίκης στον συντηρητισμό προηγούμενων δεκαετιών –γεγονός με μεγάλη πιθανότητα να συμβεί με τη βοήθεια του νέου εκλογικού νόμου, της πολυδιάσπασης που αυτός επιφέρει και την ανυπαρξία της σημερινής διοίκησης.-

Για τον σκοπό αυτό, βρέθηκε και συνομίλησε με όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου , ώστε να συγκροτηθεί προεκλογικά μια κοινή παράταξη με ενιαίο πρόγραμμα και έναν επικεφαλής χωρίς όμως να χαθεί η μοναδικότητα των συντελεστών της, εφόσον το πρόγραμμα θα είχε σχεδιαστεί με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις της κάθε παράταξης ξεχωριστά.

Στη διαπαραταξιακές συναντήσεις ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή, προτείνοντας κοινό πρόγραμμα και επικεφαλής, ο οποίος θα επιλεγόταν συναινετικά η μετά από μετρήσεις της κοινής γνώμης. 

Δυστυχώς , οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες και ο κατακερματισμός είναι προφανής. Καμιά πλευρά δεν είναι μέχρι σήμερα διατεθειμένη να υποχωρήσει από την προεξάρχουσα θέση που επιθυμεί για την ίδια και να συμμετάσχει σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο .

Έχοντας συναίσθηση του βάρους της ευθύνης που μας αναλογεί και μετά από τις επίμονες συζητήσεις που είχαμε με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων που διεκδικούν την διοίκηση του Δήμου στις εκλογές του Μαίου , αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με την στήριξη της «ΠΟΛΥΧΡΩΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και του ΣΠΥΡΟΥ ΒΟΥΓΙΑ, ο οποίος με την πολύχρονη παρουσία του και τις δημόσιες τοποθετήσεις του στα προβλήματα της πόλης, συγκεντρώνει τις προυποθέσεις για να ηγηθεί μιας Δημοτικής αρχής με ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ, που θα έχει την ικανότητα, την αφοσίωση και την γνώση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Αποκλείσαμε την επιλογή της αυτόνομης καθόδου με μοναδικό στόχο να καταγράψουμε την πολιτική μας επιρροή, γιατί εκτιμήσαμε ότι θα επέφερε αρνητικές εξελίξεις σε ένα ήδη κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο.

Με την ενέργειά μας αυτή αποδεικνύουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι βάζουμε μπροστά το όφελος και το συμφέρον της πόλης και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες και καλούμε και τις άλλες δυνάμεις που συμμετείχαν στον διαπαραταξιακό διάλογο και όχι μόνο, να πράξουν ανάλογα, έστω και τώρα.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΒΑΡΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ ΜΟΝΙΚΑ

ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ