Skip to main content

Τα μηνύματα των πολιτικών από τη μαθητική παρέλαση (vid)

Μηνύματα κατά του φασισμού και του ναζισμού απέστειλαν οι πολιτικοί μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τις ευχές τους για τον εορτασμό της Θεσσαλονίκης και μηνύματα κατά του φασισμού και του ναζισμού απέστειλαν οι πολιτικοί μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της πόλης.

«Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την ελευθερία ενάντια στον κατακτητή, ενάντια στον φασισμό» δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου και πρόσθεσε: «Με το ίδιο σθένος και με τόλμη, παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο, για κοινωνική δικαιοσύνη. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση σήμερα».

Συγχαρητήρια στη νεολαία της Θεσσαλονίκης που παρέλασε και που τίμησε τη μεγάλη αυτή γιορτή της ημέρας αλλά και της επετείου του «Όχι», έδωσε και ο Γιάννης Αμανατίδης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Βουλής, Νικόλαο Βούτση. «Η νεολαία τίμησε όλους αυτούς που πάλεψαν ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Και νομίζω ότι η νεολαία δίνει πάλι το παρών της ενάντια στις φασιστικές και τις ναζιστικές ιδέες» σημείωσε ο κ. Αμανατίδης. «Χρέος των μεγαλύτερων, χρέος δικό μας, να εξασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο για τη νεολαία και να κάνουμε όλα εκείνα τα βήματα ώστε και οι νέοι που είναι έξω να ξαναγυρίσουν» συμπλήρωσε.

«Είμαστε όλοι περήφανοι για τα παιδιά μας, για τα οποία όμως θέλουμε το καλύτερο» είπε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και επισήμανε: «Θέλουμε σύγχρονα σχολεία, χωρίς διπλοβάρδιες. Σύγχρονα ανοιχτά στην έρευνα πανεπιστήμια, χωρίς εγκληματικότητα, χωρίς ναρκωτικά. Θέλουμε θέσεις εργασίας και να μένουν οι νέοι Έλληνες εδώ στην Ελλάδα και να δημιουργούν. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πράξεις, όχι με λόγια, βάζουμε τα δυνατά μας για να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες στα σχολεία μας, στα πανεπιστήμιά μας αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μπορέσει η νέα γενιά να μείνει εδώ, να μη φύγει στο εξωτερικό και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα».

«Το Όχι του ΄40 ήταν ένα όχι στην ισοπέδωση της αξιοπρέπειας και ενός υγιούς πατριωτισμού» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου και υπογράμμισε: «Έλληνες ήταν τότε, Έλληνες είναι και τώρα. Ξανά το όχι επιβάλλεται λόγω των συνθηκών, έτσι ώστε την επόμενη ημέρα να κάνουν πράξη όλα όσα έχουν πει οι πολιτικοί και να μείνουν τα παιδιά μας εδώ».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας τόνισε πως η παρέλαση των μαθητών «μας θυμίζει το χρέος μας. Το χρέος μας του ποια Ελλάδα θα τους παραδώσουμε. Είναι βαριά η ευθύνη στις πλάτες μας για να γυρίσουμε σελίδα. Για να μπορέσει στην Ελλάδα να ξαναλάμψει και πάλι ο ήλιος».

«Οι νέες Ελληνίδες και οι νέοι Έλληνες αποτελούν την ελπίδα του έθνους μας» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής των «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης. Και πρόσθεσε: «Χρέος δικό μας είναι να τους δώσουμε τη δύναμη, τα εφόδια, τις γνώσεις και τις δεξιότητες για μια νέα ισχυρή Ελλάδα. Ισχυρή Ελλάδα κοινωνικά, ισχυρή Ελλάδα οικονομικά και βεβαίως ισχυρή Ελλάδα εθνικά».

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης είπε: «Οι μαθητές παρέλασαν σήμερα τιμώντας το κόστος που πλήρωσαν οι πρόγονοί μας για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Καλά χρόνια να έχει η χώρα μας. Χρέος του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι να δείξει τον δρόμο προς την εθνική μας ανεξαρτησία γιατί ουσιαστικά έχει απολεσθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας».

Τέλος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε: «Σήμερα η νεολαία παρήλασε με μεγάλο καμάρι και είμαστε περήφανοι για αυτούς. Εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες για το μέλλον της πόλης, της χώρας μας στα νέα παιδιά».