Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βόλτα Καραγιάννη - Κυρανάκη - Χατζηϊωαννίδου στο κέντρο - «Τελειώνουμε με το μετρό»

Τα στελέχη της ΝΔ περιοδεύουν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Συνομίλησαν με πολίτες, πραγματοποίησαν σύσκεψη στα γραφεία του ΕΕΘ

Βόλτα στην αγορά της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης ο πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα Β' Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αλλά και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της ΝΔ, Μαρία Νεφέλη Χατζηϊωαννίδου, καθώς και με στελέχη και υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι τους συνομίλησαν με υπαλλήλους και ιδιόκτητες εμπορικών καταστημάτων με εκκίνηση τη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Κομνηνών, ενώ πέρασαν από την αγορά Μοδιάνο, τα Λουλουδάδικα, το Καπάνι και κατέληξαν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Οι υποψήφιοι και τα στελέχη μοίρασαν φυλλάδια και άκουσαν τα παράπονα των εμπόρων κυρίως για το μετρό και για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Μάλιστα, ένας ιχθυοπώλης μέσα στην αγορά Μοδιάνο κατά τη συνομιλία του με τον πρώην υφυπουργό του ανέφερε πως «δεν έχουμε κίνηση στην αγορά γιατί είναι μεγάλο πλήγμα το κυκλοφοριακό, ο κόσμος που δεν έχει πού να παρκάρει. Το μετρό το περιμένουμε ακόμα να έρθει», με τον κ. Καραγιάννη να απαντά πως «αρχές του 2024 τελειώσαμε με το μετρό. Κάναμε τη δοκιμαστική λειτουργία με τον πρωθυπουργό, και σας λέω ότι το μετρό τελείωσε».

«Το 2004 ήμουν 20 χρονών, γέρασα και το περιμένω», είπε ο ιχθυοπώλης. «Θεσσαλονικός είμαι και εγώ, καταλαβαίνω τι λες. Τώρα τελείωσε. Θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε το flyover. Θα τα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Εδώ θα είμαστε, να ξέρεις», σημείωσε ο πρώην υφυπουργός, ενώ ο ιχθυοπώλης του ζήτησε να περνά να τους βλέπει.

Στη συνέχεια της βόλτας τους ακόμα μία κυρία σε κατάστημα επί της Κομνηνών είπε πως «υπάρχει πάρα πολύ κίνηση στους δρόμους λόγω κυκλοφοριακού και πλέον λέμε "όσοι αντέξουμε". Στην αγορά Μοδιανο έχουν αρχίσει να κλείνουν πολλά μαγαζιά. Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλο πρόβλημα», είπε η ίδια με τον κ. Καραγιάννη να απαντά πως «ταλαιπωρηθήκαμε παρά πολύ με το μετρό αλλά πια τελείωσε. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το θέμα του πάρκινγκ. Το θέμα είναι ότι με όλα αυτά έχουμε κάνει για την Θεσσαλονίκη και που Εχουμε σκοπό να κάνουμε θα είναι μια διαφορετική πολη».

Δεν έλειψαν μάλιστα και τα πειράγματα με τα στελέχη να λένε πως όποιος τελειώσει τα φυλλάδια κερδίζει καφέ, ενώ ένας πολίτης ευχήθηκε στον πρώην υπουργό «αυτοδυναμία με 48%». Λίγο πριν αποχωρήσουν από το Επιμελητήριο ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης συμβούλευσε στα στελέχη: οι μισοί να πάνε αριστερά και οι μισοί δεξιά, με τον κ. Καραγιάννη να λέει: ο Καραγιάννης πάει στο κέντρο και ο Κυρανάκης στα δεξιά

Καραγιάννης: Αυτοδύναμη ΝΔ, αυτοδύναμη Ελλάδα

Στην αρχή της βόλτας ο κ. Καραγιάννης δήλωσε πως «θα γυρίσουμε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα εμπορικά κατάστημα για να μιλήσουμε με το πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης αλλά και να τους πούμε για το πρόγραμμα της ΝΔ. Είναι μια σημαντική στιγμή. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ώστε την Κυριακή το βράδυ να έχουμε μια αυτοδύναμη ΝΔ και μια αυτοδύναμη Ελλάδα. Για αυτό, είναι πιο σημαντικό και σε αυτό μέχρι τελευταία στιγμή τρέχουμε όλα τα στελέχη της παράταξης ώσπου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Β Αθηνών κ. Κυρανάκης τόνισε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να είμαστε στην πράξη συνομιλητές με το πιο παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ανθρώπους που ξυπνάνε νωρίς και παράγουν την ανάπτυξη, για την οποία πολλές φορές μιλάνε οι πολιτικοί. Για εμάς αυτές τις δέκα ημέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές για την αυτοδυναμία που θέλουμε να πετύχουμε για να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να ακούμε τον κόσμο, να ακούμε αυτά που ζητούν από εμάς τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια».

Τέλος, η υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της ΝΔ κ. Χατζηϊωαννίδου είπε πως «σαν Θεσσαλονικιά θέλω να μιλήσω για το πρόγραμμα της ΝΔ, για μια πιο ψηφιακή πράσινη Ελλάδα, για ένα καλύτερο ΕΣΥ για όλους τους συνανθρώπους οποτε στις 25 Ιουνίου είναι πολύ σημαντικό να πάμε να ψηφίσουμε όλοι για μια πραγματική αυτοδύναμη Ελλάδα».

Στο τέλος της βόλτα της συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης υπό πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μιχάλη Ζορπίδη, όπου μάλιστα, κεράστηκαν και κουλούρι Θεσσαλονίκης. Εκεί, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μίλησε για τις δράσεις, τις ημερίδες, ενώ παρουσίασε ορισμένα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουν τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με καφέ των στελεχών σε καφετέρια στα Άνω Λαδάδικα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: