Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο κρεατέμπορας για τη δολοφονία του Γραικού

Η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στη μέρα

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 50χρονος κρεατέμπορας για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, που βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του στη κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2019, δυόμιση χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.

Σε αυτό το στάδιο της δίκης, οι συνήγοροί του ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ η ποινή που θα του επιβληθεί αναμένεται μέσα στη μέρα. Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ότι το έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής αλλά και ότι πρόκειται για θάνατο από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η υπόθεση που πάγωσε το πανελλήνιο

Τα ίχνη του Δημήτρη Γραικού χάθηκαν τον Νοέμβριο του 2016, μετά την παραμονή του στο σφαγείο της Χαλάστρας, από όπου έφυγε με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Οι έρευνες ήταν πολύμηνες ενώ η υπόθεση απασχόλησε και τη δημόσια σφαίρα μέσω τηλεοπτικών εκπομπών.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που -κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- σάρωσαν με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου.

Αρχικά εντοπίστηκε θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, η σορός του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.