Skip to main content

Πυρ ομαδόν αντιδημάρχων κατά αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο

Τι ανέφεραν οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΔΣ για τη στάση της αντιπολίτευσης σχετικά με τη συνεδρίαση του ΔΣ.

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσαν οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΔΣ, επικρίνοντας τη στάση αποχής που τήρησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο χθεσινό έκτακτο κάλεσμα για δημοτικό συμβούλιο, για τα σημαντικά θέματα της ανάπλασης της ΔΕΘ-Helexpo αλλά και της προμήθειας 50 λεωφορείων από τη Λειψία της Γερμανίας για την ενίσχυση του ΟΑΣΘ. Το ΔΣ, που συγκλήθηκε εκ νέου εκτάκτως σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κούπκας: Είμαστε η Διοίκηση που θα κάνει τη δουλειά

«Μια μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης αποκάλυψε με τη σημερινή αποχή το πραγματικό της πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που δεν ανήκει στην εποχή μας, αλλά ανήκει σε μια άλλη εποχή, σε έναν άλλον αιώνα. Ένα πρόσωπο οπισθοδρομικό, βαθιά δογματικό», είπε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, τονίζοντας: «Είμαστε η Διοίκηση που θα κάνει τη δουλειά και όχι η διοίκηση που θα συζητάει για τη δουλειά, που θα περιγράφει τη δουλειά και θα εξαντλείται στους σχεδιασμούς. Αποφασίσαμε να ανακοινώνουμε αποτελέσματα και όχι σχέδια».

Αηδονόπουλος: Θέλουν συνεδρίαση μετά τις διακοπές τους

Για ανακολουθίες έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία των Δημοτικών Συμβούλων που πράττουν το καθήκον τους, συμμετέχοντας στη συνεδρίαση.

«Η επίκληση μιας νέας συνεδρίασης μετά τις 20 Αυγούστου, προσδιορίζεται μετά τις διακοπές κάποιων», είπε με νόημα ο κ. Αηδονόπουλος.

Λεκάκης: Έπεσαν οι μάσκες

«Οι μάσκες πέφτουν. Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς για αντιδημοκρατικές διαδικασίες», ήταν το σχόλιο του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Ο Πέτρος Λεκάκης μίλησε για μια τακτική από μέρους μερίδας της αντιπολίτευσης που προσβάλλει τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και «για μια επικοινωνιακή τακτική, που έχει σκοπό να μπουν πάνω τα πολιτικά συμφέροντα και να μπει φρένο στις ανάγκες της πόλης».

Κυριζίδης: Η στάση κρύβει θλίψη για την πόλη

«Ας είμαστε σοβαροί κι ας κοιτάζουμε τη Θεσσαλονίκη στα μάτια», παρατήρησε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, σημειώνοντας ότι η στάση της αντιπολίτευσης κρύβει θλίψη.

«Τη μία μέρα είπαν όχι σε συνεδρίαση διά περιφοράς και ζητούσαν τηλεδιάσκεψη. Την επομένη γίνεται τηλεδιάσκεψη, αλλά τώρα δεν τους αρέσει ούτε αυτή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριζίδης, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε καμία δυνατότητα η συνεδρίαση για τη ΔΕΘ να γίνει στα τέλη Αυγούστου, αφού θα έληγαν οι σχετικές προθεσμίες για τις γνωμοδοτήσεις.

Ακριτίδου: Ατυχής η κίνηση της αντιπολίτευσης

Ατυχή χαρακτήρισε την κίνηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να εγείρουν θέματα δημοκρατικότητας η Αντιδήμαρχος Παιδείας δήμητρα Ακριτίδου, τονίζοντας ότι και στο προσεχές μέλλον θα πρέπει να δούμε με σοβαρότητα τα νέα υγειονομικά δεδομένα.

Αναφερόμενη ειδικά στην ανάπλαση της ΔΕΘ, σημείωσε ότι το θέμα εξαντλήθηκε με τις διαβουλεύσεις και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με την κυρία Ακριτίδου, υπάρχει μια «γενικευμένη άρνηση ορισμένων παρατάξεων να δουν τα οφελήματα, επειδή οι πρωτοβουλίες δεν ανήκουν στη δική τους πλευρά».

Τσαβλής: Αδιανόητο να ζητούνται συνεδριάσεις δια ζώσης εν μέσω κορωνοϊού

«Είναι αδιανόητο να κάνουμε δια ζώσης συνεδριάσεις, όταν αυτές τις στιγμές βιώνουμε μια μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, δίδοντας με τον τρόπο αυτό και τη δική του απάντηση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη με τηλεδιάσκεψη.

«Εγώ προσωπικά μέχρι νεωτέρας δεν θα ορίσω συνεδρίαση δια ζώσης. Δεν θα βάλω κανέναν συνάδελφο σε κίνδυνο», τόνισε ο κ. Τσαβλής, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως γιατρού αλλά και τις συστάσεις που έχει απευθύνει η Κεντρική Ένωση δήμων Ελλάδας για συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι, πριν τη σημερινή διαδικασία, είχε προγραμματιστεί χτες συνεδρίαση διά περιφοράς, υπό το σκεπτικό ότι είναι πολιτικά πιο διευρυμένη, αφού απαιτεί αυξημένη συμμετοχή 33 Δημοτικών Συμβούλων.

«Σήμερα επαναλαμβάνουμε τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, γιατί έχουμε ημερομηνίες να τηρήσουμε. Δυστυχώς, οι παρατάξεις αυτές που χτες επιμόνως ζητούσαν να γίνει συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη σήμερα είναι και πάλι απούσες», σχολίασε ο κ Τσαβλής.