Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα ζωή αποκτά διατηρητέο κτήριο στη Βασιλέως Ηρακλείου

Επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ από τη Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ - Τι αφορά το project, ποτέ ξεκινούν οι εργασίες

Εντός του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η αναγέννηση του διατηρητέου κτηρίου στον αριθμό 43 της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την κατασκευαστική εταιρεία Μηχανική Περιβάλλοντος ΑΕ.

Το κτήριο που εκτείνεται σε 1400 τμ θα φιλοξενήσει μικρά διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που θα εξυπηρετούνται από το παρακείμενο πεντάστερο ξενοδοχείο Monasty Autograph Collection. Το ύψος της επένδυσης, προκειμένου το διατηρητέο κτήριο να αποκτήσει ξανά ζωή, αναμένεται να αγγίξει τα 2,5 εκατ. ευρώ. 

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της  Μηχανικής Περιβάλλοντος ΑΕ, Σπύρος Κολοβός, στο περιθώριο των χθεσινής εκδήλωσης για τα 30 χρόνια της εταιρείας. 

Image

Δεδομένου ότι το κτήριο είναι διατηρητέο θα κρατηθεί το εξωτερικό του κέλυφος, καθώς και κάποια εσωτερικά κομμάτια ωστόσο ο αριθμός των κατοικιών που θα φιλοξενήσει δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Στόχος είναι η ανάδειξή του σε ένα κόσμημα για την περιοχή καθώς μέχρι σήμερα στέκει αφημένο στη φθορά του χρόνου.

Image

Αναφερόμενος ο κ. Κολοβός στα 30 χρόνια ζωής της Μηχανικής Περιβάλλοντος που μετά την απόκτηση του ακινήτου και τη λειτουργία του Monasty το 2022, έχει μπει δυναμικά στο χώρο του hospitality, τόνισε πως «ήταν 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας με δυσκολίες». 

Μάλιστα όπως σημείωσε αναφερόμενος στο ύψος των ανεκτέλεστων περιβαλλοντικών έργων που έχει σε εξέλιξη η εταιρεία μέσω του Ταμείου Ταμείου Ανάκαμψης, αυτά αγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ. Τα εν εξελίξει έργα βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία και κάποια στην Κύπρο. 

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας ο κ. Κολοβός είπε ότι ο τζίρος το 2023 εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 25 εκατ. ευρώ έναντι 18 εκατ. ευρώ το 2022. 

Image