Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τον Ιανουάριο ο νέος πλειστηριασμός για τους Μύλους Αλλατίνη

Ορίστηκε νέα ημερομηνία για τον πλειστηριασμό του 50% του βιομηχανικού συγκροτήματος, μετά την αναβολή λόγω τεχνικού ζητήματος στις 16 Νοεμβρίου.

Στις 18 Ιανουαρίου 2023 ορίστηκε η νέα ημερομηνία για τον πλειστηριασμό του 50% του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος Μύλοι Αλλατίνη στην περιοχή της Σοφούλη στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο πλειστηριασμός ήταν προγραμματισμένος για τις 16 Νοεμβρίου, ωστόσο ένα τεχνικό ζήτημα τον ανέβαλε και χθες αναρτήθηκε η νέα ημερομηνία. Η τιμή εκκίνησης είναι στα 3.204.500€ και πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένει το ενδιαφέρον του Ομίλου Φάις, ο οποίος κατέχει ήδη το 50% του μεγάλου βιομηχανικού συγκροτήματος.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Φάις κατέχει το 25% της έκτασης που απέκτησε στον πλειστηριασμό της 7ης Σεπτεμβρίου 2022 με τιμή εκκίνησης 1.508.000 ευρώ και τίμημα μόλις 1 ευρώ παραπάνω, ενώ πριν έναν χρόνο είχε αποκτήσει άλλο 25%.

Η απόκτηση του 50% επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του ομίλου Φάις για το ακίνητο, καθιστώντας πιθανή τη συμμετοχή του και στον νέο πλειστηριασμό προκειμένου να κατέχει την πλήρη κυριότητα στους Μύλους Αλλατίνη και να προχωρήσει σε τυχόν επενδυτικό σχέδιο.

Παράγοντες της αγοράς, πάντως, έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα το ιστορικό συγκρότημα. Ως αιτία προβάλλουν πολεοδομικούς περιορισμούς και επιπλέον την οικονομική συγκυρία με την εκτίναξη του κατασκευαστικού κόστους.

Ενδιαφέρον θα έχει αν τυχόν εμφανιστούν και άλλοι υποψήφιοι αγοραστές καθώς και τι τίμημα είναι διατεθειμένοι να δώσουν, όπως επίσης και πώς θα κινηθεί σε μια τέτοια περίπτωση ο Όμιλος Φάις.

Το βιομηχανικό συγκρότημα των Μύλων Αλλατίνη κατασκευάστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα και έχει χαρακτηριστεί στο μεγαλύτερο τμήμα του, ως διατηρητέο, καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της τότε εποχής.

Ο πλειστηριασμός αφορά σε οικόπεδο μετά των βιομηχανικών κτισμάτων συνολικού εμβαδού μαζί με τα υπόγεια-ημιυπόγεια 18.291,52 τ.μ., γνωστό ως «πρώην εργοστάσιο αλευροβιομηχανίας Αλλατίνη», που βρίσκεται στη θέση «Ντεπώ».