Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Διαμαρτυρία εργαζομένων για έλλειψη μέτρων προστασίας

Συνδικαλιστές εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης κατηγορούν τη διοίκηση Ζέρβα ότι τα μέτρα προστασίας που πήρε στους χώρους εργασίας είναι λειψά.

Κατατέθηκε ηλεκτρονικά  από την παράταξη ΔΑΣ εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης την περασμένη Τρίτη 30 Μαρτίου, αίτημα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, για το σοβαρό πρόβλημα των Μέσων Ατομικής Προστασίας και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Το αίτημα συνόδευε κείμενο με 200 υπογραφές εργαζομένων.

«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί: από τη μία έχουμε τη διοίκηση του δήμου να προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση για την άμεση προμήθεια των Μ.Α.Π. και την αποζημίωση σε χρήμα των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν αποδόθηκαν στους εργαζόμενους, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Και από την άλλη έχουμε τις παρατάξεις του ΣΕΔΘ "Δύναμη Ενότητας" και ΔΑΚΕ να δείχνουν τη χαρακτηριστική τους "αδράνεια" και για αυτό το θέμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ΔΑΣ παράλληλα κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ότι τα μέτρα προστασίας που πήρε στους χώρους εργασίας είναι λειψά.

«Την καλούμε για άλλη μια φορά να μας παρουσιάσει για όλο το διάστημα της πανδημίας πόσα και τι είδη προστασίας χορήγησε στους εργαζόμενους, κάθε πότε γίνονται απολυμάνσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στα οχήματα, αν γίνονται μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους κ.α. Για όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν στοιχεία γιατί για κάθε είδος προστασίας οι εργαζόμενοι υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση όταν τους χορηγείται, για τις απολυμάνσεις βγαίνουν δελτία απολύμανσης κ.α.», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΑΣ.