Skip to main content

Πάνω από 7 εκατ. επιβάτες το 2019 στο «Μακεδονία» προβλέπει η Fraport

Το «Μακεδονία» διπλασιάζεται, κάτι που θα αλλάξει ριζικά την επιβατική κίνηση, τόνισε ο διευθυντής λειτουργιών της Fraport Greece, Ηλίας Μαραγκάκης

Σημαντική αύξηση των επιβατών του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης «βλέπει» για την επόμενη χρονιά ο διευθυντής λειτουργιών της Fraport Greece, Ηλίας Μαραγκάκης.

Όπως είπε ο κ. Μαραγκάκης από το βήμα του Thessaloniki Summit, από τους 6,7 εκατ. επιβάτες, που αναμένονται φέτος (6,2 εκατ. το 2017) η κίνηση θα αυξηθεί σε πάνω από 7 εκατ. το 2019.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα έργα κατασκευής του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο, που αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2020, καθώς και στην παράλληλη ανακαίνιση του υφιστάμενου τέρμιναλ. «Προχωρούμε σε διπλασιασμό του αεροδρομίου Μακεδονία, το οποίο θα φέρει ριζική αλλαγή στην επιβατική κίνηση, καθώς δεν αλλάζει μόνο το κτήριο, αλλά και οι εξωτερικοί χώροι, κάτι που θα αυξήσει τις δυνατότητες των αεροπορικών εταιρειών», είπε.

Ο κ. Μαραγκάκης είπε ότι στο σύνολο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων δημιουργούνται πέντε καινούρια τέρμιναλ και επεκτείνονται άλλα πέντε. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, το οποίο, όπως είπε τριπλασιάζεται.

Εξάλλου, ο κ. Μαραγκάκης ανέφερε ότι το 80% των επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αφορούν διεθνείς αφίξεις, κατά κύριο λόγο από Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία.