Skip to main content

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Πρωτοβουλία και ο Γιώργος Αρβανίτης

Σημειώνεται ότι στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την «Πρωτοβουλία» και ο Ανδρέας Κουράκης.

 Δεύτερος δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη της «Πρωτοβουλίας» ο Γιώργος Αρβανίτης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

«Ένα ελπιδοφόρο αυτοδιοικητικό εγχείρημα χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις και ηγεμονισμούς ξεκίνησαν ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Ανδρέας Κουράκης και ο Γιάννης Μπουτάρης που όσο λειτουργούσε με αμοιβαίο σεβασμό και  συλλογικότητα οδήγησε στη συμπόρευση με την κοινωνία των πολιτών, καθιστώντας δυνατή την ανατροπή ενός βαθειά συντηρητικού και κλειστού καθεστώτος διοίκησης της πόλης. Τη δεύτερη θητεία όμως, η επιβολή μιας στενά προσωπικής εξουσίας, η οποία αδυνατεί να παρακολουθήσει  τα ζητήματα της πόλης και την καθημερινότητά της, ακύρωσε τη συνοχή της παράταξης στο εσωτερικό της και απομάκρυνε στελέχη που ουσιαστικά θεμελίωσαν την πρωτοβουλία σε αρχές και αξίες», σημείωσε.

Όπως είπε, «το χαρακτηριστικό αυτής της δεύτερης θητείας ήταν η καθυπόταξη της παράταξης και των δημοτικών διαδικασιών στις προσωπικές επιλογές του Γιάννη Μπουτάρη. Οι προσωπικές  όμως προτεραιότητες και στρατηγικές οδήγησαν την πολιτική που ασκείται στο Δήμο Θεσσαλονίκης μακριά από τους διακηρυγμένους στόχους και αθέτησαν προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης, Το αποτέλεσμα ήταν η ακύρωση της δημοτικής στρατηγικής της «Πρωτοβουλίας» και η συνεχής απομάκρυνση από τις αρχές της αλλά και από τους ανθρώπους που την εμπιστεύτηκαν και την οδήγησαν στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης».

«Η αποχώρηση-ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και η σημερινή του Ανδρέα Κουράκη προφανώς βάζει τέλος στην πρωτοβουλία του 2006, την οποία ούτως ή άλλως είχε προ πολλού ουσιαστικά παύσει ο Δήμαρχος» υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την «Πρωτοβουλία» και ο Ανδρέας Κουράκης (δείτε εδώ).

Λίγο αργότερα ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την «Ανοιχτή Πόλη» και ο Γιώργος Αβαρλής.

Οι τρεις ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι έχουν συγκροτήσει την «Κίνηση των 5» μαζί με τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο και την Μόνικα Αϊβάζογλου