Skip to main content

Καραγιάννης για ΒΟΑΚ: Ενδιαφέρον από σημαντικούς κατασκευαστικούς ομίλους

«Οι δεσμευτικές προσφορές για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ αποδεικνύουν ότι η δουλειά και ο σχεδιασμός μας αποδίδουν καρπούς» δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Στο ενδιαφέρον σημαντικών κατασκευαστικών ομίλων για το έργο παραχώρησης «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης» (ΒΟΑΚ) στάθηκε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιες για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μία ημέρα δικαίωσης και ικανοποίησης για την Κρήτη. Οι δεσμευτικές προσφορές για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ, τη μεγαλύτερη παραχώρηση της τελευταίας 15ετίας, αποδεικνύουν ότι η δουλειά και ο σχεδιασμός μας αποδίδουν καρπούς».

Ο κ. Καραγιάννης επεσήμανε ότι «το μεγάλο έργο από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, συνολικού μήκους 157 χλμ. και προϋπολογισμού 1,75 δισ. ευρώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον από σημαντικούς κατασκευαστικούς ομίλους».

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στις τρεις προσφορές από:

- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
- ΑΒΑΞ – EGIS – MERIDIAM

«Δεσμευτήκαμε για έναν νέο, ενιαίο αυτοκινητόδρομο στην Κρήτη και σήμερα έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει τα δύο από τα τρία κομμάτια αυτού του έργου και κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση και της Παραχώρησης. Δουλέψαμε όλοι μαζί με επιμονή, εντατικά και μεθοδικά. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους υπηρεσιακούς του Υπουργείου μας αλλά και στους συμβούλους μας, γιατί μετά από δουλειά 4 ετών κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών για την Κρήτη» κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.