Skip to main content

Καραγιάννης: Με πολλή δουλειά δημιουργούμε τις σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές

Στα δύο έργα που είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών αναφέρεται σε ανάρτησή του στα social media ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης

Η νέα Γραμμή 4 του Μετρό στην πρωτεύουσα και ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών.

Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης επισκέφτηκαν το εργοτάξιο του Μετρό στην Κατεχάκη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Καραγιάννης, «με συνέπεια, μεθοδικότητα και πολλή δουλειά δημιουργούμε τις σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές που δικαιούνται οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Καραγιάννη:

Τα δύο μεγάλα έργα, η νέα Γραμμή 4 του Μετρό στην πρωτεύουσα και ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη, είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών. Μάλιστα, το τελευταίο διήμερο είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την πολύ καλή τους πορεία σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματά μας.

Σήμερα με τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή είδαμε από κοντά την πρόοδο των εργασιών στην Κατεχάκη για τη Γραμμή 4 του Μετρό. Ένα μεγάλο και σημαντικό εργοτάξιο καθώς θα υποδεχτεί τους επόμενους μήνες τον έναν από τους δύο υπερσύγχρονους μετροπόντικες.

Η νέα γραμμή του Μετρό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα συγκοινωνιακών υποδομών στην Ευρώπη και πολύτιμο για την Αθήνα και το Λεκανοπέδιο, τους κατοίκους και το περιβάλλον. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η Γραμμή 4 σημαίνει 53.000 λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους καθημερινά και 340.000 επιπλέον επιβάτες στο μετρό ημερησίως.

Την Τρίτη είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε την Ντόρα Μπακογιάννη όπου συζητήσαμε για το άλλο μεγάλο και σημαντικό έργο, τον ΒΟΑΚ και τη χάραξη δυτικά των Χανίων έως την Κίσσαμο και τη σύνδεση με το Αεροδρόμιο Χανίων. Η δέσμευσή μας για τον ΒΟΑΚ είναι ότι θα έχουμε εργοτάξια έως το τέλος του έτους.

Με συνέπεια, μεθοδικότητα και πολλή δουλειά δημιουργούμε τις σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές που δικαιούνται οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.