Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μέσα στο 2021 αρχίζει η ανοικοδόμηση του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ τόνισε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών ήταν από τους πρώτους που όταν έμαθε την ιδέα για το Μουσείο δήλωσε πως η Γερμανία θα βοηθήσει»

Την ισχυρή του πεποίθηση πως θα ξεκινήσει φέτος η ανοικοδόμηση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ κατά την επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού Εξωτερικών, Μίχαελ Ροτ στο μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Διαβάστε επίσης Ροτ από Θεσσαλονίκη:Ισχυρή η δέσμευση της Γερμανίας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

«Ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών ήταν από τους πρώτους που όταν έμαθε την ιδέα μας για το Μουσείο, είπε ότι αυτό θα το κάνουμε, θα βοηθήσουμε». Και πράγματι, συμπλήρωσε ο κ. Σαλτιέλ «από τότε, περιοδικά έρχεται, ενημερώνεται και αυτή τη φορά επειδή υπάρχει το ψήφισμα από τη Βουλή που δίνει πλέον τη δυνατότητα στην Ισραηλιτική Κοινότητα να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου, ήρθε να ενημερωθεί».

«Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι πραγματικά θεωρώ πως φέτος, το 2021, θα ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση του Μουσείου Ολοκαυτώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ.