Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 33 εναλλακτικά καρέ, πίσω από τα φώτα της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου

Δεν ήταν εντυπωσιακή μόνον η παρέλαση, αλλά και η προετοιμασία των συντελεστών της - Δείτε 33 διαφορετικές φωτογραφίες από το... backstage

Με μία εντυπωσιακή πτώση αλεξιπτωτιστών έπεσε η αυλαία της μεγαλειώδους, αλλά μικρής σε διάρκεια, στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας. «Είμαστε περήφανοι για εσάς», ανέφερε, συγκινημένη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τους αλεξιπτωτιστές, αλλά και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης.

Οι σχηματισμοί όσων παρήλασαν ήταν άψογοι, ενώ και οι... εκπλήξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως οι αλεξιπτωτιστές, η πτήση του θρυλικού Spitfire και οι εκπληκτικοί ελιγμοί του F16 της ομάδας ΖΕΥΣ με το συγκινητικό μήνυμα του γενναίου επισμηναγού, χάρισαν στους Θεσσαλονικείς εντυπωσιακές στιγμές, σε ένα ιστορικό βίωμα που έλειψε από την πόλη της Θεσσαλονίκης την τελευταία διετία, λόγω της πανδημίας.

Όμως, πίσω από τις κάμερες της δημόσιας τηλεόρασης, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της παρέλασης, οι συμμετέχοντες χάρισαν στους φωτογραφικούς φακούς εξίσου εντυπωσιακά -και ίσως άβολα σε κάποιες περιπτώσεις- στιγμιότυπα.

Όπλα σε αξιοζήλευτη στοίχιση, τσολιάδες με κινητό ανά χείρας, μικρά παιδιά να απολαμβάνουν για πρώτη φορά από κοντά εικόνες στρατιωτικής παρέλασης, πυρετώδεις προετοιμασίες για αρτιότερο αποτέλεσμα, αλπινιστές να χαλαρώνουν, Ευέλπιδες να παρελαύνουν δοκιμαστικά πλάι σε ποδηλάτες στην ηλιόλουστη Νέα Παραλία, τραυματιοφορείς μιας άλλης εποχής, χαμόγελα μέσα από μάσκες κι ανάμεσα σε βαρύ οπλισμό, το θερμό χειροκρότημα της Προέδρου κι ένα «υποβόσκον» πρωινιάτικο φεγγάρι που «σκίζουν» διερχόμενα F16 σε ανάποδη στάση.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες των Αχιλλέα Χήρα (πρακτορείο Intime) και Θοδωρή Μανωλόπουλου (Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας):