Skip to main content

Γούλα - Χρυσίδου - Κανάκης οι υποψήφιοι στη μάχη διαδοχής του Μπουτάρη

Οι δύο γυναίκες και ο ένας άντρας από την «Πρωτοβουλία» θα αναμετρηθούν την Παρασκευή κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψήφιου δημάρχου.

Καλυψώ Γούλα, Έλλη Χρυσίδου και Στέλιος Κανάκης κατέθεσαν υποψηφιότητα για υποψήφιοι δήμαρχοι για την παράταξη της «Πρωτοβουλίας».

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα υπέβαλε το απόγευμα της Τετάρτης την υποψηφιότητά της, επιστρέφοντας από το ταξίδι της στη Γενεύη.

Νωρίτερα σήμερα την υποψηφιότητά της στην Εφορευτική Επιτροπή, η οποία ασχολείται με την προετοιμασία των ενδοπαραταξιακών εκλογών, κατέθεσε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου (δείτε εδώ) καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Κανάκης.

Τελικά δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα έως τα μεσάνυχτα που ήταν η προθεσμία και έτσι οι δύο γυναίκες και ο ένας άντρας της «Πρωτοβουλίας» θα αναμετρηθούν την Παρασκευή κατά την ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί για την ανάδειξη του υποψήφιου δημάρχου.

Της ψηφοφορίας θα προηγηθεί συνέλευση της παράταξης, όπου οι υποψήφιοι θα πραγματοποιήσουν ομιλίες και θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των μελών.

Από την κούρσα για την ανάδειξη του υποψήφιου δημάρχου για την παράταξη της «Πρωτοβουλίας» αποχώρησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να αποσυρθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές, ούτε ως υποψήφιος δήμαρχος ούτε ως σύμβουλος. Έκρινα το 2006 και το 2010 ότι πρέπει να μπω στην πολιτική. Το 2019 είναι άλλες οι ανάγκες της Ελλάδας και της κοινωνίας και άλλες οι προσωπικές μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων.

Ξεκαθάρισε όμως ότι θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία της Παρασκευής καθώς και στην ψηφοφορία (δείτε εδώ).

Πάντως, άγνωστο είναι εάν θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία όλα τα μέλη, δηλαδή οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

Ήδη το προηγούμενο διάστημα έχουν εκφραστεί ενστάσεις για τη διαδικασία που αποφασίστηκε να ακολουθηθεί και ειδικότερα για τη σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος. Ένα από τα πρόσωπα που κατέθεσαν διαφορετική άποψη είναι ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο οποίος είχε προτείνει ανοιχτή μαζική ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψήφιου δημάρχου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόσωπο, το οποίο θα αναδειχθεί από τις κάλπες της Παρασκευής, θα προταθεί στην Επιτροπή παρατάξεων, κομμάτων και Κινήσεων της κεντροαριστεράς, η οποία θα αναλάβει να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας ισχυρής προοδευτικής συμμαχίας.

Τελευταία ενημέρωση: 23:58